Okullara personel alımı tarihleri ne zaman? TYP başvuruları

Okullara personel alımı tarihleri ne zaman? TYP başvuruları

Geçen sene, eğitim döneminin başlangıcında 2 bakanlık tarafından imzalanan iş birliği protokolü kapsamında TYP ile 60 bin kişi güvenlik ve temizlik görevlisi alınmıştı. Bu sene de aynı program kapsamında TYP başvurularının ne zaman alınacağı merakla bekleniyor. İşte gelişmeler…

 

2019-2020 eğitim öğretim yılının açılmasına kısa bir süre kala TYP programı kapsamında okullara personel alımı tarihleri de yoğun bir şekilde aranmaya başlandı. MEB’de istihdam edilmek üzere okullarda işe girecek olanlar için Toplum Yararına Program'ı (TYP) başvuruları haberimizde…

PROGRAMA KATILIM ŞARTLARI

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kuruma kayıtlı işsiz olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

TYP NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu zamanlarda ya da bölgelerde direkt olarak ya da yüklenici eli ile toplum yararına bir iş veya hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engel olarak işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak için İŞKUR’un uyguladığı programlardır.

19-08/28/toplu-yararina-programjpgg.jpg

TYP’DEN İKİNCİ KEZ YARARLANILABİLİR Mİ?

TYP’den programa başlandığı tarih itibarıyla bir yıl içerisinde en çok 9 ay süre boyunca yararlanma imkânı bulunmaktadır. Fakat 9 ayın bitiminin ardından 3 ay bekleyerek yeni bir programdan yararlanılır.

Bir katılımcı 27 Eylül 2017 tarihi itibarıyla TYP’den en çok 24 ay yararlanabilir.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN