ÖTV’ye kırmızı KDV’ye yeşil ışık

ÖTV’ye kırmızı KDV’ye yeşil ışık

Otoda yeni bir ÖTV düzenlemesinin olmadığını söyleyen Ağbal, ikinci elde vergi farkının kalkabileceğini belirtti.

EKONOMİ SERVİSİ

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen ‘Otomotiv Perakendeciliğinde Sadakatin Gücü’ Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın katılımı ve Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin (OYDER) ev sahipliğinde gerçekleşti. Ağbal, 2017’nin ilk çeyreğinde otomotiv ihracatında sağlanan önemli artışın bu yılki ekonomik büyümeye katkı bakımından kendilerini sevindirdiğini söyledi.

OYDER Başkanı Alp Gülan konuşmasında, sektör adına ÖTV ile ilgili yeni bir teşvik beklediklerini iletti. Ağbal, ÖTV ile ilgili yeni bir çalışma olmadığını söyleyerek, “Yenilenen ÖTV sistemini kararlı bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz. 2016 yılında sadece otomotiv sektöründe 18,9 milyar liralık ÖTV topladık” dedi. Ağbal, vergi kanunlarının uygulanmasıyla ilgili gerek ikinci el araç satışlarında gerekse aksesuara bağlı konularda sorunlar olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vergi kanunlarında en önemli husus bu alandaki kanunlarının uygulanması açık ve net olmalı, belirsizlikler ve sürprizler olmamalıdır. Onun için ikinci el araçtaki KDV oranı farklılığının ortadan kaldırılması doğru bir talep. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz.”

BAKANLIĞA İHTİYAÇ VAR

OYDER Başkanı Ziya Alp Gülan, otomotiv sektörünün 7 ayrı bakanlık ile çalıştıklarını belirterek, “Ya bir ayrı müsteşarlık ya da ayrı bir otomotiv bakanlığı kurulması sektörümüze ivme kazandıracaktır” dedi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç yaptığı konuşmada otomotiv sektörünün Türkiye’de en globalleşen sektörlerin başında geldiğini söylerek,  “Ülkemizde, özellikle Avrupa kıtasında önemli üretim ve AR-Ge merkezi olarak güçlü bir konumdayız. Hatta rekabet avantajı olduğunu da ifade edebiliriz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN