Petrol Fiyatları Son 6 Ayın Dibini Gördü! Akaryakıta Görülmemiş İndirim: Araç Sahipleri Bayram Edecek

Petrol Fiyatları Son 6 Ayın Dibini Gördü! Akaryakıta Görülmemiş İndirim: Araç Sahipleri Bayram Edecek

Benzin ve motorin fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Akaryakıt fiyatları petrol ve dolar kurundaki dalgalanmayla hareketli dakikalar geçiriyor. Brent petrol son 6 ayın en düşük seviyesini gördü. Araç sahiplerinin beklediği haber ise sektör kaynaklarından geldi. Alınan son dakika bilgisine göre, benzin ve motorinin litresine büyük indirim geliyor. İşte 4 Ağustos 2022 Perşembe güncel akaryakıt fiyatları...

SON DAKİKA: Akaryakıt fiyatları 4 Ağustos Perşembe günü vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Küresel çapta yaşanan olumsuz ekonoik verileri ve resesyon beklentileri petrol fiyatlarını vurdu. Brent petrol son 6 ayın en düşük seviyesini gördü. Petroldeki düşüşle birlikte beklenen indirim haberi geldi. Sektör kaynaklarından alınan son dakika bilgisine göre, benzin litre fiyatına 1,05, motorin litresine ise 75 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. İşte 4 Ağustos Perşembe güncel benzin, LPG ve motorin fiyatları...

PETROL FİYATLARI SON 6 AYIN DİBİNİ GÖRDÜ

Dünyada yaşanan ekonomik krizler, artan enflasyon oranları ve resesyon tehlikesi petrol fiyatlarını da etkiledi. Son haftalarda 108 dolar civarında dalgalı seyir izleyen Brent petrol, bugün 100 doların altına düştü. Böylece Brent petrolün varil fiyatı son 6 ayın dibini görmüş oldu. Petroldeki düşüş ise iç piyasada akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Peki benzin ve motorin fiyatlarına indirim var mı?

a9-1.jpg

AKARYAKIT FİYATLARINDA DALGALANMA

Petrol ve dolar kurundaki fiyat dalgalanmasına göre hareketlilik gösteren akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmeleri peş peşe geliyor. 26 Temmuz Salı günü motorinin litresini 92 kuruşluk ardından 27 Temmuz'da benzinin litresine 50 kuruşluk indirim gelmişti. Ancak 30 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere LPG'ye 30 kuruşluk zam yapılmıştı.

a6-5.jpg

SON DAKİKA: BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINA BÜYÜK İNDİRİM GELİYOR

Brent petroldeki sert düşüşle birlikte LPG, motorin ve benzin fiyatlarına indirim beklentisi oluştu. Sektör kaynaklarından alınan son dakika bilgisine göre, benzine 1,05 TL, motorine 75 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. İndirimlerin bu geceden itibaren pompa fiyatlarına yansıyacağı iddia ediliyor.

a1-51.jpg

4 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin fiyatı: 22,24 TL
Motorin fiyatı: 24,47 TL
LPG (Otogaz) fiyatı: 11,35 TL

ANKARA

Benzin fiyatı: 22,36 TL
Motorin fiyatı: 24,59 TL
LPG (Otogaz) fiyatı: 11,37 TL

İZMİR

Benzin fiyatı: 22,38 TL
Motorin fiyatı: 24,60TL
LPG (Otogaz) fiyatı: 11,04 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN