Gram altın ve doların ipi çekecek dönüşüm başladı! Tunç Şatıroğlu'ndan 'saldırı' mesajı

Gram altın ve doların ipi çekecek dönüşüm başladı! Tunç Şatıroğlu'ndan 'saldırı' mesajı

Piyasa analizi yapan uzman isim Tunç Şatıroğlu, önümüzdeki dönemlerde kur ve piyasalarda yaşanacak olanları değerlendirdi. Şatıroğlu, piyasaların tren dönüşümüne girdiğini belirterek ciddi uyarılarda bulundu. İşte yatırımcıları yakından ilgilendiren o analizler.

Gram altın Merkez Bankası sonrası hızlı bir yükselişe geçerken, dolar ise 17 seviyelerinde dayanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde doların 17 liraya yükseleceğini ifade eden Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, bu öngörüsünü yineledi. Dolar ve altının yükselmesi durumunda müdahalenin gelebileceğini ifade eden Şatıroğlu bunun kısa sürekli etkisinin olacağını söyledi. İşte Tunç Şatıroğlu'ndan dolar ve altın analizi.

dolarcik-001.jpg

Tunç Şatıroğlu'nun yeni piyasa değerlendirmesinden önce çıkanlar....

PİYASAYA MÜDAHALE GELEBİLİR

"Dolar/TL'de yükselişin devamını bekliyoruz. Faiz kararından sonra bir miktar düşüş oldu. Bu önemli bir mevzu değil. Dolar hala 16'nın üzerinde olacak. Müdahale olur tekrar düşer ama yine yükselir. Her defasında bir saldırı olur. Faizi indirerek doların 7,20'den 16,32'ye getirene toz kondurmaz da biz analiz yapınca saldırıyorlar. Bu gülünç. Her şey çok pahalı adamda trollük yaparak geçiniyor."

altin-002.jpg

PİYASADA DÖNÜŞÜM TRENDİ BAŞLADI

"Borsa dün güzel bir yükseliş yaptı. Güzel bir yere geldi. Bu seviyelere direnç oluyor. Ama düşüş durdu. 2500'ün üstüne çıkarken ben yükseliş oldu diyeceğim. Doların gidişatı 17'ye gidiyor. Amerikan on yıllıklarında yükseliş durdu. Bugün tekrar yükseliş var. Yani değerli metaller için olumsuz kötü. Ama dolar endeksinde bir düşüş var. Doların endeksindeki düşüş pozitif. 102'nin altına gelmesi iyi. O yüzden altında bir yatay hareket olmasını bekliyorum. İki gündür düşüyor ama az düşüyor. Gram altındaki hareketler Dolar/ TL yükselirse devam edecek."

ons.jpg

"PİYASALARDA RAHATLAMA OLACAK"

"Tahvil faizleri düştükçe piyasada rahatlama oluyor. Amerikan on yıllık düşerse borsa ile birlikte değerli metallerde eşlik edecek. Eylülden beri bunlar fiyatlanıyor. Ben artık piyasanın rahatlayacağını düşünüyorum. Bunu da önümüzdeki haftalarda görebiliriz. Piyasa bir trend dönüşü içerisindeyiz. Ben Amerikan on yıllıklarında düşüş gelecek diyordum olmuyordu. Gittikçe yükseliyordu. Çünkü düşüşle beraber trendin dönüşmesini bekliyordum. Şimdi bunun başladığını görüyoruz. En azından yükselişin durduğunu gözlemliyoruz. Biraz daha düşerse tamam diyeceğim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN