Piyasalarda ilk rakamlar

Piyasalarda ilk rakamlar

Yurt içinde de döviz kurlarında dünkü yatay hareketler bu sabah da devam ediyor. Dolar/TL 8,20 civarında değerlenirken euro/TL ise 9,95-9,96 seviyesinde işlem görüyor.

Serbest piyasada 8,1940 liradan alınan dolar, 8,1960 liradan satılıyor. 9,9600 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,9620 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,1990 lira, euronun satış fiyatı ise 9,9210 lira olmuştu.

MERKEZ BANKASI'NDAN ENFLASYON RAPORU

Gün içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun enflasyon raporu sunumu döviz kurlarının yönünde belirleyici olacak.

Merkez Bankası bir önceki raporunda enflasyonun, 2021 yılı sonunda yüzde 9,4, 2022 yılı sonunda yüzde 7 olacağını tahmin etmişti. Bu raporda enflasyon tahminlerinin yukarı yönlü revize edilip edilmeyeceği piyasaların en önemli takip edeceği konu olacak.

BUGÜN TAKİP EDİLECEK VERİLER

Bugün yurt içi piyasalarda Nisan Ekonomik Güven Endeksi, TCMB Çeyrek Dönemli Enflasyon Raporu ve 16 – 22 Nisan haftası yabancı portföy hareketleri ve para & banka istatistikleri açıklanacak. Yurt dışında ise Almanya Nisan TÜFE, ABD 1Ç21 Büyüme & Tüketici Harcamaları & Çekirdek PCE verileri, ABD Haftalık İşsizlik Başvuruları ve ABD Mart Ayı Aylık Bekleyen Konut Satışları verileri takip edilecek.

FED DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ

Fed dün sona eren toplantısı sonucunda para politikasında bir değişikliğe gitmedi. Fed Başkanı Powell enflasyondaki artışın geçici olduğu ve bir faiz artırımı gerektirmediği söylemini yinelerken, varlık alımlarını azaltmaya başlama konusunu konuşmanın zamanının henüz gelmediğini bir kez daha tekrarladı. Fed kararının ardından dolar endeksi 90,50 seviyesine doğru gerilerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,65 seviyesi üzerinden yüzde 1,61 seviyesi altına indi. Bununla birlikte GOÜ para birimleri günü alıcılı tamamlarken, TL’nin ise orta sıralarda yer aldığı takip edildi. Gün içerisinde 8,16 – 8,25 bandında işlem gören USDTRY paritesi, 8,1995 seviyesinden yatay bir kapanış gerçekleştirdi. Türkiye 5 yıllık CDS primi 426,03 baz puan, 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 18,59 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN