Plastik üretiminde döviz uyarısı: Durma noktasına gelebilir

Plastik üretiminde döviz uyarısı: Durma noktasına gelebilir

İthal girdinin olduğu sektörlerde döviz kurunun yükselmesiyle birlikte üretim ve satış dengesi bozuldu. Plastik üreticisi üretimin durma noktasına gelebileceğini söyledi.

Dolar karşısında TL'nin değer kaybetmesi gübre ve zirai ilaç ile demir-çelik sektörünü geçici olarak durdurmuştu. İthal girdi kullanan sektörlerde döviz sıkıntısı devam ediyor.

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) döviz kurundaki hızlı yükseliş nedeniyle halihazırda hammadde fiyatları ve bulunurluğu konusunda sorunlar yaşayan üretici şirketlerin faaliyet koşullarını daha da zorlaştırdığını söyledi.
Karadeniz, kurdaki yükselişten dolayı sanayicinin nihai ürün için ücret tarifesi oluşturmakta zorlanacağını ve iç pazarda talebin azalacağını ifade ederek "Üretim sayesinde ayakta duran sanayimiz, bu hızlı yükselişler ve doğuracağı sonuçların önüne geçilmediği sürece üretim yapamaz hale gelme tehlikesi ile karşı karşıya kalacak" dedi.

Sektörün zorluklara rağmen üretime devam etmesi gerektiğini söyleyen Karadeniz, "Son dönemde döviz kurlarındaki hızlı yükselişlerden kaynaklı risk ve belirsizliklerin giderek artması, hammadde konusunda sıkıntı çeken sanayicimizi daha zorlu bir sürecin içine sürüklüyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN