Porsche, 43 binden fazla Taycan'ın geri çağırdı

Porsche, 43 binden fazla Taycan'ın geri çağırdı

Otomotiv devi Porsche, yazılım sorunu nedeniyle 43 binden fazla Taycan elektrikli aracını geri çağırıyor.

Porsche, bazı araçlarında hareket halindeyken aniden güç kaybı yaşanması nedeniyle, ilk elektrikli otomobili olan Taycan’ı geri çağırma kararı aldı. Dünya çapında 43 binden fazla Taycan satan şirket, etkilenen araçların küçük bir zümreyi oluşturduğunu ifade etti.

Porsche, araç sahiplerinin 60 ila 90 dakika süreceğini söylediği yazılım güncellemesi nedeniyle elektrikli Taycan‘larını bayilere getirmeleri gerektiğini söyledi. İlk etapta düzeltme üretim hattından çıkan yeni Taycan‘lara uygulanacak.

Yapılan açıklamada şirket, “Birinci önceliğimiz müşterilerimizin güvenliğidir. Porsche, bu ilkeyi akılda tutarak, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne güç elektroniği ve motor kontrol ünitesi yazılımını güncellemek için belirli MY20 ve MY21 Taycan araçlarını geri çağıracağını bildirdi. Yakın zamanda yapılan incelemeden sonra ise, bir yazılım güncellemesinin problemin çözümüne yardımcı olacağını düşünüyoruz” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN