Prof. Dr Hakan Kara: Enflasyon finansal sistemi de tahrip eder

Prof. Dr Hakan Kara: Enflasyon finansal sistemi de tahrip eder

Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara, geçmişte bankacılık sisteminin ancak enflasyonun tek haneye inmesiyle toparlandığına dikkat çekti. Kara, "Enflasyon finansal sistemi de tahrip eder" dedi.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda enflasyondaki yükselişe dikkat çekerek, "Enflasyon finansal sistemi de tahrip eder" tespitinde bulundu.

Kara, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmesinde, bir grafik paylaşarak, "Enflasyon finansal sistemi de tahrip eder. 1978-2002 arasında ülkemizde yüksek enflasyon vardı. Bu dönemde akran ülkelerde ciddi finansal derinleşme yaşanırken bizde kredilerin milli gelire oranı düştü Bankacılık sistemi ancak enflasyonun tek haneye inmesiyle toparlandı." dedi.

Kara, tabloda Türkiye ile benzer ekonomilere sahip ülkelerin banka kredilerinin GSYİH'ya oranını kıyasladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN