Rekor kıran dolar ve euro haftaya nasıl başladı?

Rekor kıran dolar ve euro haftaya nasıl başladı?

Haftayı rekorla kapatan dolar ve euro kuru, yeni haftanın ilk gününde tarihi seviyelerin hemen altında seyrediyor. Gözler ise bugün açıklanacak olan Türkiye ekonomisine ilişkin ilk çeyrek büyüme verilerinde olacak.

Yurt içinde büyüme verileri günün en önemli verisi olarak ön plana çıkarken kademeli normalleşme sürecinde yeni adımların ve takvimin açıklanmasının beklendiği Bakanlar Toplantısı izlenecek.

DOLAR VE EURODA İLK RAKAMLAR

Geçen haftanın son işlem gününde 8,6136 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören dolar/TL, oldukça kritik verilerin açıklanacağı haftaya 8,57 düzeyinde yatay bir başlangıç yapıyor. Euro/TL ise hafif yukarı yönlü hareketle 10,46-10,47'lerde değerleniyor.

GÖZLER BÜYÜME RAKAMLARINDA

Yurt içinde yeni haftaya önemli bir veri ile başlanacak. TÜİK, yılın ilk çeyrek dönemine ilişkin GSYH rakamlarını açıklayacak. Türkiye ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 5,9, yılın tamamında yüzde 1,8 büyümüştü. Beklentiler ilk çeyrek bazında yüzde 6,5; 2021 yılı için ise yüzde 5,5 büyüme yönünde oluştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN