Renault liderliğini sürdürdü, ödülleri topladı

Renault liderliğini sürdürdü, ödülleri topladı

Renault, 2018 yılında 19. kez binek otomobil pazarı liderliğini ve toplam pazar liderliğini elde etti. Türkiye’nin en çok satılan model sıralamasında, ilk beş arasında Oyak Renault’da üretilen Megane Sedan ve Clio HB modelleri yer aldı.

Renault, 2018 yılında 19. kez binek otomobil pazarı liderliğini ve toplam pazar liderliğini elde etti. Marka, binek ve hafif ticari araç pazarından 85 bin 839 adet satış rakamı ile yüzde 13,8 pay aldı. Renault, binek otomobil pazarında ise 76 bin 931 adet satış adedi ve yüzde 15,8 pazar payına ulaşarak 19. kez binek otomobil pazar lideri oldu.

Türkiye’nin en çok satılan model sıralamasında, ilk beş arasında Renault modelleri yer alıyor. Megane Sedan 29 bin 381 adet ile 2. sırada yer alırken, Clio HB 22 bin 638 adet ile 5. sırada yer alıyor.

Dacia markası ise 29 bin 918 satış adedi ve yüzde 4,8 pazar payı ile 2018 yılını, toplam pazarda marka sıralamasında 8. sırada tamamladı.

Renault Grubu (Renault ve Dacia), 2018 yılında toplam pazarda 115 bin 757 satış adedi gerçekleştirdi ve binek + hafif ticari araç pazarından yüzde 18,6 pay aldı.

'HÜKÜMETİN EKONOMİ HAMLESİ SATIŞLARI OLUMLU ETKİLEDİ'

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş Renault Grubu'nun satışlarıyla ilgili şunları söylüyor: "Sektör açısından iyi başlayan 2018, döviz piyasalarına yönelik Türkiye’ye dışarıdan yapılan yoğun spekülatif müdahalelerin ardından, yıl içinde planlarımızı revize ettiğimiz bir yıl oldu. Hükümetimizin zamanında müdahalesi ile ÖTV ve KDV indirimi desteği sayesinde yılı, 621 bin seviyesinde bir pazar ile kapattık." 

HEDEF 2019'DA DA LİDERLİK

Berk Çağdaş, 2019 yılının başında devletin açıkladığı desteğe devam kararının yıla umutla bir başlangıç yapmalarını sağladığını belirtirken, "2019 yılı otomotiv pazarının 400-450 bin bandında gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Türkiye’nin can damarı sektörlerinden biri olan otomotivin ihracattaki liderliğini 2019’da da sürdüreceğine inanıyoruz" dedi.

19-01/13/dacia.jpg

KÜÇÜK BÜTÇEYLE BÜYÜK BAŞARI

Renault Grubu, 2018 yılında Türkiye’de gerçekleştirdiği inovatif çalışmaları ile birçok ödüle layık görüldü. Dacia ile ‘’Küçük Bütçeyle Büyük Başarı’’ kategorisinde Altın Effie ödülünün sahibi olan Renault Grubu, Dacia Duster lansmanı ile 1 Kristal, Renault ve Dacia markalarına ait farklı projelerle ise 3 gümüş ile 4 bronz ödül aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN