Renault’un SUV’da kilit oyuncusu ‘Arkana’ olacak

Renault’un SUV’da kilit oyuncusu ‘Arkana’ olacak

Renault yeni SUV modeli Arkana’yı tanıttı. SUV çizgilerini coupe formuyla birleştiren model oldukça atletik bir görünüm çizerken, aracın ilk gösterimi de Moskova Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi. Otomobilin iç mekânı hakkında ise şu ana kadar bir görsel paylaşılmadı. Araç 2019 itibarıyla yola çıkacak.

ALİ YILDIRIM/İSTANBUL

Tüm dünyada dikkat çekmeye başlayan SUV segmenti birçok markayı farklı tasarım dillerine itti. Bu tasarım dilinden payını alan Renault ise SUV serisini Kadjar, Koleos ve Captur ile tamamlamasının ardından, yeni bir model için kolları sıvadı. Arkana ile podyuma çıkan model, tasarımla yeni bir boyuta atladı. Coupe-SUV görünümü ile dikkat çeken Renault Arkana’nın ilk gösterimi Moskova Otomobil Fuarı’nda yapıldı.

Rusya’da düzenlenen Moskova Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkan araç hem geniş iç hacme sahip hem de spor bir görünüm isteyenler için geldi. Fuarda tanıtlan araç tamamen konsept, fakat son zamanlarda birçok konsept model neredeyse aynı çizgilerle pazara çıkıyor. Eğer Renault bu çizgileri bu konseptle tutturursa SUV segmentinde büyük işler başaracağa benziyor. Aracın iç mekanıyla ilgili henüz net bir bilgi yok.

Kimilerine göre hazır değil kimilerine göre ise lansmana kadar gizli tutuluyor. Renault Arkana, 2019 yılı itibari ile piyasaya sunulacak. Araç ilk olarak Rusya’ya satışa çıkacak. Rusya’yı takiben önce Asya, sonra da global pazar yeni Renault Arkana ile tanışacak. Aracın Türkiye satışı ile ilgili detaylar henüz bilinmiyor. C segmentinde boy gösterecek olan model, yerden yüksekliği, geniş çamurlukları ve 19 inç lastikleri sayesinde her türlü arazide sürüş imkanı vadederken, araca sağlam bir görünüm kazandırıyor. Yan krom detaylar ve panaromik cam tavan, bu yeni modelin şık ve yüksek orta hattını ve eğimli coupe tavan siluetini öne çıkarıyor.

Renault Grubu, Drive the Future stratejik planı kapsamında ürün gamını genişleterek 2022 yılında satış adedini 5 milyona çıkarmayı ve uluslararası büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. Arkana, bu hedefe giden yolda kilit bir rol oynayacak. Renault Grubu, 2017 yılında Rusya’da gerçekleştirdiği 448 bin 270 satış adedi ile yüzde 28 pazar payına ulaştı ve Rusya pazarında yaklaşık 1/3 paya sahip oldu. Renault Grubu’nun iki numaralı pazarı olan Rusya’nın, planın sonunda grubun lider pazarı haline gelmesi öngörülüyor.

SEDAN İLE SUV BİRLEŞİMİ

Renault Grubu Tasarım Direktörü Laurens Van den Acker “Kendine özgü bir coupe crossover olan Arkana, sedan zarafeti ile SUV’nin güçlü duruşunun etkileyici bir bileşimi. Güçlü tasarım ve zarafeti ile Fransız dokunuşuna sahip bu modelde Renault’un kendine özgü çizgilerini ortaya koyduk” dedi. Avrasya Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicolas Maure “Bu inovatif konsept, fikir olarak Rusya’da ortaya çıktı ve proje Renault Rusya yetkililerinin güçlü katkıları ile yürütüldü. Renault Grubu, Arkana ile ‘Drive The Future’ stratejik planının bir parçası olarak global büyüme hedefine daha da yaklaşarak Rusya’daki müşterilerin yanı sıra, dünyanın dört bir yanındaki birçok müşterilerin de taleplerini karşılayacak” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN