Reuters: AB Türkiye'yi kara listeyi almaya erteleyecek

Reuters: AB Türkiye'yi kara listeyi almaya erteleyecek

Reuters'a konuşan iki diplomat, Avrupa Birliği'nin vergi şeffaflığı kurallarını uygulamaya geçirmesi için Türkiye'ye ek süre vermek için anlaşmaya vardığını söyledi.

Reuters'ın haberinde bu adımın, Türkiye'nin kara listeye girmesinin önüne geçilmesi ve iki taraf arasında halihazırda soğuyan ilişkilerde yeni bir gerilim unsurunun yaratılmaması için alındığı belirtildi.

Avrupa Birliği 2017 yılında vergi kaçırmayı kolaylaştıran birtakım unsurları yasaklayan bir uygulama başlatmıştı.

Şirketlerin ve varlıklı kişilerin vergi kaçırma için birtakım yöntemlere başvurduğunun açığa çıkması üzerine AB böyle bir adım atmıştı.

KARA LİSTE İÇİN 2019'UN SONUNA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ

Türkiye'nin de kara listeye girmemesi için geçen yılın sonuna kadar bazı yasaları geçirmesi gerektiği belirtilmişti. Türkiye'nin geçireceği kanunlar sayesinde Avrupa Birliği ile otomatik olarak vergi bilgisi paylaşımına girmesi bekleniyordu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN