Reuters: Yapı Kredi'nin İtalyan ortağı Türkiye'den çekilecek

Reuters: Yapı Kredi'nin İtalyan ortağı Türkiye'den çekilecek

Yapı Kredi'nin İtalya merkezli ortağı Unicredit, hisselerini satarak Türkiye'den çıkma kararı aldı. Reuters'ın haberine göre, Unicredit Yapı Kredi'deki yüzde 50'lik hisselerini Koç Finansal Hizmetler'e satacak.

Yapı Kredi'nin İtalyan ortağı Türkiye'den çekiliyor. Reuters'ın üç ayrı kaynağa dayandırdığı habere göre, Yapı Kredi'nin İtalya merkezli ortağı Unicredit hisselerini satma ve Türkiye'den çıkma kararı aldı.

Kaynaklara göre banka Türkiye'den çekilme kararının ilk somut adımı olarak Unicredit, Yapı Kredi'deki yüzde 50'lik hisselerini Koç Finansal Hizmetler'e satacak.

Unicredit'in Yapı Kredi'den tamamen ayırılmak için görüşmelere birkaç ay önce başladığı belirtildi.

Unicredit ile Koç Holding'in ortak girişimi olan Koç Finansal Hizmetleri, Türkiye'nin en büyük 3'üncü bankası olan Yapı Kredi'nin yaklaşık yüzde 82'sini kontrol ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN