S-400'ler Türkiye'ye geldi, dolar yükselişe geçti

S-400'ler Türkiye'ye geldi, dolar yükselişe geçti

Ankara-Washington hattını geren S-400 meselesinde yeni bir viraja girildi. Rusya'dan alınan S-400'lerin ilk parçaları bugün Ankara'ya geldi. 'S-400 teslimatı başladı, ilk parçalar Mürted'de' haberlerinin ardından piyasalar hareketlendi, dolar kuru yükselişe geçti. Serbest piyasada dolar şu an 5,7170 liradan işlem görüyor.

Washington-Ankara hattında uzun süre gerilime neden olan S-400 hava savunma sistemlerinin ilk parçaları Ankara'ya ulaştı. Rusya'dan alınan ve Türkiye-ABD ilişkilerini kopma noktasına getiren S-400'lerin intikalinin başladığını Milli Savunma Bakanlığı duyurdu.

DOLAR KURU 5,66'DAN 5,71'E FIRLADI

Konuyla ilgili henüz ABD'den bir açıklama yapılmazken, ABD basını S-400 teslimatını son dakika bilgisi ile kamuoyu ile paylaştı. 'S-400 teslimatı başladı, ilk parçalar Mürted'de' haberlerinin ardından piyasalar hareketlendi, dolar kuru yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 5,66 TL seviyesinde olan dolar kuru, S-400 teslimatı haberlerinin ardından 5.71 TL seviyelerine yükseldi. 

Beyaz Saray'ın teslimatlarla ilgili ilk açıklamayı yapması beklenirken, ABD Dışişleri Bakanlığı en son "Türkiye'nin S-400'leri teslim alıyor olması hakkında hemen her gün haberler görüyoruz. Dışişleri Bakanlığı olarak bu konudaki pozisyonumuzda bir değişiklik yok" mesajını vermişti.

Washington yönetimi, daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini alması halinde, Ankara'yı F-35 savaş uçaklarının ortak üretimi ve satışı programından çıkarmayı planladığını ifade etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN