Saçını süpürge eden ev hanımlarına maaş bağlanıyor! Aylık 5.500 TL verilecek, artık eşinize bile minnet etmeyeceksiniz

Saçını süpürge eden ev hanımlarına maaş bağlanıyor! Aylık 5.500 TL verilecek, artık eşinize bile minnet etmeyeceksiniz

Ev hanımlarına büyük müjde. Gelen son dakika haberi milyonlarca kişi sevince boğdu. Artık ev hanımları da emekli olabilecek. Bunun yanında aylık 5.500 TL verilecek. Daha önce çalışamamış olsanız da maaşınızı alabileceksiniz. Bu fırsat kaçmaz, hemen başvurun. İşte ev hanımlarına özel yapılan yeni emeklilik düzenlemesinin detayları...

Ev hanımlarına çifte müjde. Yaşanan son dakika gelişmesine göre çalışmayan ev hanımlarına hem maaş bağlanacak hem de emeklilik yolu açılacak. Aylık net 5.500 TL verilecek. Başvurular açıldı, bu fırsatı kaçırmayın. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilecek? Ev hanımlarına verilen aylık maaşa nasıl başvurulur? İşte detaylar haberimizde...

EV HANIMLARI DİKKAT! BU YOLLA KOLAYCA EMEKLİ OLUN

Gelen son dakika haberi milyonlarca ev hanımını sevince boğdu. SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, çalışmayan ev hanımlarının emeklilik dilekçesi verebilecekleri belirtildi. Yapılan duyuruya göre bu emekli maaşlarında en düşük maaş 5.500 TL olacak. Eğer başvurunuz onaylanırsa size de emekli maaşı bağlanabilir. Bu kapsamda birincisi prim ödeme opsiyonu iken, ikincisi ise evlerinde üretim yaparak satış yapma opsiyonudur.

AYLIK 5 BİN 500 TL VERİLECEK

Bunla beraber ev hanımları isteğe bağlı poliçeler kapsamında da emekli olabilme şansı bulunmakta. 2008'den beri isteğe bağlı sigortalı kadınlar 4B'ye yani Bağ-Kur'a üye sayılıyor. Bu nedenle SSK'lılardan daha fazla prim öderler. Bu doğrultuda daha önceki yıllarda ikramiyesiz çalışmış olanlar 3,5 yıldan az süre ile ikramiyeli emekli olabilirler. İkramiye ödemelerine ilişkin olarak belirlenen tutar, o yıl yürürlükte olan asgari ücret üzerinden hesaplaması yapılır.

dfvdf-13.jpg

VERGİDEN MUAF TUTULACAKLAR

SGK tarafından yapılan duyuruda ev hanımlarına tanın haklar yeniden gözden geçirildi. Artık ev hanımları tanınan haklar kapsamında vergiden muaf esnaflık yönetimi seçeneği de bulunmaktadır. Evinde kendi üretimini yapan kadınlar esnaf muafiyetinden yararlanır. Tüccar Muafiyet Belgesi olan kadınlar ders kitabına başvurarak vergi ve sigortadan muaf olabiliyor.

EV HANIMLARI NASIL EMEKLİ OLABİLİR?

SGK tarafından yapılan açıklama sonrası milyonlarca kişi 'Ev hanımları nasıl emekli olabilir? Başvurular nasıl ve nereden oluyor? Ev hanımları emekli olma şartları neler?' sorularını araştırmaya başladı. Son detaylar paylaşıldı. İşte yapılan duyuruda şunlar ifade edildi:

Daha önce hiç çalışmamış ancak emekli olmak isteyen kadınlar belirli şartları yerine getirerek emekli olabiliyorlar. Türkiye'de 4A, 4B ve 4C olmak üzere 3 farklı emeklilik sistemi bulunmaktadır. Bu kapsamda iş durumunuza ve pozisyonunuza göre bu üç sistemden birine yerleştirilebilirsiniz. Bu 3 program kapsamındaki emekliler için gereksinimler değişiklik göstermektedir. Sigortası olmayan veya son ödeme tarihini kaçıran kişiler emeklilik için poliçelerine dahil edilmelidir. Bu çerçevede emekli olmak isteyen kişilerin ya iş kurması, bir işyerinde çalışması ya da borcunun olmaması gerekmektedir. Çalışma durumu olmayanlar isteğe bağlı teminat kapsamında emekli olabilirler.

dfvdfvd-19.jpg

Böylelikle prim ödemesi yaparak sağlık sigortası bölgelerinden faydalanabilir ve emekli olma hakkını elde edebilirsiniz. Bu kapsamda kişilerin sahip olması gereken şartlar şunlardır:

  • SGK ile herhangi bir bağ bulunmaması
  • 50 yaş ve üzerinden olması
  • Dul, yaşlılık gibi maaş desteğini almaması
  • Herhangi bir geliri olmaması
  • Türkiye’de ikamet ediyor olması

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN