Sahibinden.com'da en çok ilana çıkan otomobiller belli oldu

Sahibinden.com'da en çok ilana çıkan otomobiller belli oldu

Sıfır otomobillerdeki yüksek fiyatlar ve vergiler yüzünden ikinci el araçlara yönelen vatandaşlar sahibinden.com'da en çok iki otomobili aradı. Bunlardan ilki Renault Clio olurken diğeri de Volkswagen Passat oldu.

Sahibinden.com verilerinden hazırlanan sahibindex Vasıta raporuna göre temmuz ayının en çok ilan verilen vasıta kategorisi otomobil oldu.

sahibinden-ilan-1.jpg

Sahibinden.com'dan yapılan açıklamaya göre, otomobili, minivan, panelvan, arazi/SUV, pick-up, motosiklet ve ticari araçlar takip etti.

EN ÇOK İLAN VERİLEN OTOMOBİL RENAULT CLIO VE VW PASSAT

Marka model sıralamasında ilk sırada Renault Clio ve Volkswagen Passat yer aldı. Geçen yılın temmuz ayının lideri olan Opel Astra ise listede üçüncü oldu.

Sıralama Renault Megane ve Ford Focus ile devam etti. Temmuz ayında en çok ilanı verilen Arazi SUV pick-up markası değişmedi ve geçtiğimiz yıl da olduğu gibi ilk sırayı yine Nissan aldı.

sahibinden-ilan-2.jpg

Sahibindex Vasıta raporuna göre temmuz ayında en çok beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan otomobil ilanları verildi.

2020 yılının temmuz ayında ilan sayısı ile lider olan 2015 model otomobiller bu yıl, 2016 model otomobiller ile birinciliği paylaştı.

Geçtiğimiz senenin temmuz ayına oranla 2 puan düşüş görüldü ve tüm ilanlar arasında araçların yüzde 33,5’i 0-100 bin kilometre aralığında yer aldı. İlanların yüzde 25,4’ü 50 bin-100 bin TL aralığında satışa sunuldu. Bu oran geçen yıl ise yüzde 33,4 olarak belirlenmişti.

sahibinden-ilan-3.jpg

EN ÇOK RAĞBET GÖREN OTOMOBİL VW PASSAT

Sahibinden.com’da temmuz ayında ilan bakanların en çok ilgisini çeken otomobil, geçtiğimiz sene olduğu gibi Volkswagen marka otomobiller oldu. Sıralama ise değişmedi ve Volkswagen’i Renault, BMW, Opel ve Ford takip etti.

renault-clio-haber-2.jpg

Araçlar en çok gece 22.00-23.00 aralığında incelendi, ilanlara ortalama bakılma süresi ise 10 dakika 3 saniye olarak kaydedildi.

Sahibinden.com’un temmuz ayı verilerine göre satılık otomobil ilan fiyatları yüzde 2,6 arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN