Selçuk Geçer'den yatırım yapmayın uyarısı! Dolarla oynayanlar yanacak! Öyle bir seviye geliyor ki...

Selçuk Geçer'den yatırım yapmayın uyarısı! Dolarla oynayanlar yanacak! Öyle bir seviye geliyor ki...

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, yatırım yapanları uyardı. Para kazanmak yatırım yapmayın diyen Geçer, döviz ile borçlanmayın diyerek kritik açıklamayı yaptı. Para politikaları sonucu doların göreceği pik seviyeyi veren Geçer, yıl sonu beklentisini yaptı.

Her değerlendirmesinde 1994 krizine dikkat çeken Selçuk Geçer, kötü para politikalarının sonucunun ağır olacağını ifade etti. Dolar hakkında yaptığı yüksek tahminleri ile bilinen Geçer, sene sonunda doların göreceği korkunç rakamı verdi. Özellikle "Dövizle borçlanmayın" diyen Geçer, yatırımcıyı uyardı.

3372157-810x458.jpg

DÖVİZLE BORÇLANMAYIN

Türkiye'de beklentilerin bozulduğunu ifade eden Selçuk Geçer, "Döviz beklentileri yıl sonuna göre yükseliyor. Bunlar iyi beklentiler. Türkiye'deki fiyatlara bakınca aslında doların 20 liranın üzerine çıktığını gösteriyor. Yüzde 50'lik bir artış gözüküyor. Bunu dolara göre ayarladığımızda yüzde 40'lık fark var. Dövizin üzerine koyduğumuzda 20 liralık bir fiyatlama olduğunu görüyoruz" dedi.

UFUK ÇİZGİSİ YOK

Yatırım yapanları uyaran Geçer, dövizle borçlanmaması gerektiğini söyledi. Dövizi mazot fiyatı ile kıyaslayan Geçer, "Para kazanma derdi ile yatırım yapmayın. Kesinlikle dövizle borçlanmayın. Çünkü Türkiye'de ekonomi yönetimine ilişkin bir ufuk çizgisi göremiyorum. Bir şeyin fiyatı aşırı yükselirse o şeyden uzak durun. Geçen sene yanıldım diyenler var. Bu ülkede mazot 28 liraysa anlayın ki döviz de oraya gidecek." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN