SGK 5 yıl geriye dönük 4.477 TL ödeme yapıyor! Sizin de hakkınız olabilir: Kontrol edin

SGK 5 yıl geriye dönük 4.477 TL ödeme yapıyor! Sizin de hakkınız olabilir: Kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan cenaze ödeneği başvurusu devam ediyor. Kurum yönetim kurulu tarafından belirlenen ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından devreye alınan bu ödemeler bir defaya mahsus yapılır. Bu yıl öngörülen cenaze tazminatı 1250 TL olup merhumun yakınlarına ödenmektedir. Başvuru nasıl ve nereden yapılır? Sorusu ise pek çok kişi tarafından büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlanmış drumda.

SGK bu kişilere tek tıkla 4473 lira ödeyecek. Başvuru yapmayanların hakkı 5 yıl süre zarfında sona eriyor... SGK cenaze parası ödemesi yapıyor. Meslek hastalığı veya iş kazası nedeniyle vefat edenler için destek başvurusu şartları açıklandı.

ŞARTLAR BELLİ OLDU

Meslek hastalığı veya iş kazasında ölenlerin yakınları ile sürekli iş göremezlik geliri, maluliyet veya yaşlılık aylığı alanlar ve ölüm sigortası primini bildiren sigortalı kişilerin yakınlarına verilir.

KİMLERE ÖDENİR?

Aşağıdaki kişilere ödenir;

Çocuk

Anne ve baba

Kardeş

1250 LİRADAN BAŞLIYOR

SGK resmi duyurusunda “2022 Cenaze Ödeneği tutarı 1250,00 lira” dedi.

4473 TL’YE KADAR!

Bunun yerine, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununa istinaden sigortalılar için 2022 yılı için en az bir kişinin emekli maaşından az olmama kaydıyla 4473,46 TL cenaze yardımı olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN