SGK hizmet dökümü, SGK prim sorgulama | SGK borç sorgulama ekranı

SGK hizmet dökümü, SGK prim sorgulama | SGK borç sorgulama ekranı

SGK hizmet dökümü nasıl yapılır? SGK borç sorgulama, SGK sorgulama ekranına erişim nasıl sağlanır?Tüm SGK işlemleri haberimizde detaylı olarak bulabilirsiniz... TC kimlik no ile birlikte SSK ve SGK hizmet dökümü alabilirsiniz. Vatandaşlar SGK ve SSK hizmet dökümleri gibi bir çok işlemi e Devlet üzerinden yapabiliyorlar. İşte merak ettiğiniz tüm SGK ve SSK işlemleri haberimizde...

TC kimilik no ile birlikte SSK ve SGK sorgulaması yapabilirsiniz... SGK hizmet dökümü nasıl yapılır? SGK borç sorgulama ekranına erişim ve daha fazlası için haberimizden yararlanabilirsiniz. SGK ve SSK hizmet dökümü, prim ve borç sorgulama işlemi artık çok kolay. Vatandaşlar, TC kimlik no ile internet üzerinden artık istedikleri bilgiye ulaşabiliyor. Haberimizden SGK hizmet dökümü, prim sorgulama ile ilgili herşeyden haberdar olabilirsiniz.

SSK ve SGK ne işe yarar?

SGK SSK ile emekli olarak maaş almaya başlayabiliyorsunuz. Sigorta primleriyle SGK SSK'nın size sağladığı ayrıcalıklardan yararlanabiliyorsunuz. SGK SSK'dan emekli olmak için ise belirli bir yaşı, belirli bir prim gününü ve belirli bir primi ödemeniz gerekmektedir. Bu şartları sağladığınız taktirde SGK SSK'dan emekli olabilir, hayatınızın geri kalanında çalışmadan maaş alabilirsiniz.

SSK girişi nasıl yapılır?

SSK hizmet dökümü sorgulamansı yapmak için şifresiz yapmak istiyorsanız ilk işlem uyruğunuzu seçmelisiniz. SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi için uyruk kısmını Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız T.C. olarak belirtmeleri gerekir. Bu aşamadan sonra SSK hizmet dökümü sorgulama yapmak için T.C. kimlik numaranızı girebilirsiniz... SSK hizmet dökümü sorgulama için nüfus cüzdanınıza kayıtlı olan ili ekranda bulunan alana ekleyiniz. SSK hizmet dökümü sorgulama için kayıtlı olan cilt numaranızı giriniz. SSK hizmet dökümü sorgulama yapmak için doğum yılınızı seçiniz. SSK hizmet dökümü sorgulama için son işlem olarak güvenlik kodunu giriniz ve alan da bulunan butona tıkayınız.

e-Devlet şifresi nasıl alınır?

e-Devlet şifresi almak için öncelikle size en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekir. PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek 2 TL karşılığında e-Devlet şifrenizi alabilirsiniz.

SGK borç sorgulama

SGK sorgulama işleminizi gerçekleştirebilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifreniz varsa aşağıda yer alan bağlantılardan SSK, BAĞ-KUR ya da Emekli Sandığı olmak üzere bağlı olduğunuz kurumu seçiniz. Açılan sistemde resimde göstermiş olduğumuz “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.

SGK sorgulaması için tıklayın

Girilen bilgileri doğru olduğuna dikkat ediniz. Doğruluğundan emin olduktan sonra yine resimde gösterilmiş olan “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız.

Bağkur sorgulama

Bağkur sorgulama ile artık bağkur başlangıç tarihinizi ve toplam hizmet sürenizi hızlı bir biçimde öğrenebilirsiniz. Ayrıca bağkur numarınızı bilmiyorsanız sorgulama sayfasına T.C kimlikle giriş yaptıkdan sonra bağkur numarınızıda alabilirsiniz.

Bağkur sorgulama için tıklayın

e-Devlet üzerinden Bağkur Sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiyi yazımızın devamında erişerek sorgulama işlemi hakkında bilgi alabilecekseniz.

SGK mobil indirme

En hızlı bir biçimde SGK imkanlarından ve son dakika duyurularından yararlanmak artık elinizde yapmanız gereken tek şey aşağıda paylaştığımız linten yararlanarak kayıt yapmanız gerekmektedir.

SGK mobil indirme için tıklayın

Vermiş olduğumuz linke tıklayarak olanda bulunan bilgilerden yararlanarak kayıt yaptıra biirsiniz. ancak vermiş olduğunuz bilgilerin doğru olduğuna emin olmanız gerekmektedir.

SGK'nın birçok görevi bulunmaktadır. SGK' nın bazı görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

• SGK, kendi kurumuna bağlı bulunan gerçek ve tüzel kişilere hizmet sunar ve bu şekilde onları hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmektedir.

• SGK, yabancı ülkeler ile yapılacak olan sözleşmeleri yürütür ve bunlara ait çalışmalar yapar.

• SGK, sosyal güvenlik kapsamında kamu idareleri için iş birliği kurmaktadır ve bu şekilde koordinasyonu sağlamaktadır.

• SGK, sosyal güvenlik politikalarının daha güncel, daha yeni, daha iyi olmasına yönelik çalışmalar yapar.

• SGK, sosyal güvenliğe ait olan tüm konularda uluslararası gelişmeleri izlemektedir ve gerekli olan tüm değerlendirmeleri yapmaktadır.

• SGK, bazı sosyal güvenlik politikaları uygulamaktadır. Bunlar; ulusal kalkınma politikaları ile yıllık uygulama programları gibi politikalarıdır.

• SGK, bu kanun ile veya başka kanunlar ile kuruma verilen görevleri yerine getirmektir.

Bu şekilde SGK' nın bazı görevlerini belirtmek mümkündür. Hazırlamış olduğumuz SGK haberimizden hesap ve borç sorgulama yapabilir SGK'nın imkanlarından kolyalıkla yararlanabilirsiniz...

SGK hizmet dökümü nasıl yapılır? SGK borç sorgulama, SGK sorgulama ekranına erişim nasıl sağlanır?Tüm SGK işlemleri haberimizde detaylı olarak bulabilirsiniz... TC kimlik no ile birlikte SSK ve SGK hizmet dökümü alabilirsiniz. Vatandaşlar SGK ve SSK hizmet dökümleri gibi bir çok işlemi e Devlet üzerinden yapabiliyorlar. İşte merak ettiğiniz tüm SGK ve SSK işlemleri haberimizde...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN