SGK-SSK Bağ kur emeklisi dikkat! Şartları karşılayana anında bağlanıyor! Aynı anda 1-2-3 maaş alabilirsiniz! Hemen kontrol edin

SGK-SSK Bağ kur emeklisi dikkat! Şartları karşılayana anında bağlanıyor! Aynı anda 1-2-3 maaş alabilirsiniz! Hemen kontrol edin

Emekliler için devlet birden fazla maaş alma imkanı sunuyor. Bu fırsatla ceplerini rahatlatan emekliler, çoklu maaş alma hakkında detayları merak ediyor. Peki, SGK, SSK ve BAĞ-KUR çoklu maaş nedir, alma şartları nelerdir? İşte konuyla ilgili tüm merak edilenler...

SGK yönetmeli birçok kişi tarafından tam olarak bilinmiyor. Yönetmelik iyi bir şekilde kavrandığında emeklilerin birden fazla maaş alma hakkı doğuyor. SGK'ya ek maaş talebinde bulunanlardan istenilen tek şart ise 1800 prim gününün ödenmiş olması oluyor.

Kadınlar için sunulan imkanda kişilerin anne ile babasının ya da eşinin vefat etmiş olması gerekiyor. Maaş hakkı doğması için de vefatın 2008'den sonra gerçekleşmiş olması gerekiyor.

EŞ VEFATI MAAŞININ ŞARTLARI NELERDİR?

Eşin hayatını kaybetmesi durumunda kadınlara verilen aylıkla ilgili bazı şartlar gerekiyor. Bu şartlar şöyledir:

- Hayatını kaybeden eşin BAĞ-KUR'dan emekli olması,

- Babanın hayatını kaybetmesi üzerine verilen maaşlarda da emeklilik türü dikkate alınmaktadır.

emekliye ek maaş

DUL VE YETİM AYILKLARI ŞARTLARI

Eşi vefat eden eşlere maaşın %50'i ile %75'i arasında ek maaş ödenmektedir. Söz konusu ücret yine kişilerin emeklilik türüne göre değişiklik göstermektedir.

Bu kapsamda hayatını kaybeden eş BAĞ-KUR emeklisi olduğunda maaşın %50'si, memur emeklisi olduğunda da maaşın %75'i kadar aylık verilmektedir.

EK MAAŞ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Başvuru işlemleri SGK il müdürlükleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Başvurudan önce kişilerin mutlaka ölüm aylığı talep belgesi dilekçesini doldurarak müdürlüğe iletmesi gerekiyor. Bunun dışında başvuru için talep edilen tek evrak kimliktir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN