Sicil affı nedir? Kara listeye girenlere sicil affı

Sicil affı nedir? Kara listeye girenlere sicil affı

Bankalara borçlarını ödeyemedikleri için kara listeye giren vatandaşlar, gözlerini İYİ Parti’nin sicil affı için verdiği yasa teklifine çevirmiş durumda. Milyonları ilgilendiren yasa teklifinin ne zaman çıkacağı merak konusu oldu. Peki sicil affı nedir? İşte detaylar…

2019 yılında İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun tarafından Meclis’e sunulan ve milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sicil affı ile ilgili son dakika haberleri karar.com’da… Kara listeden çıkmak isteyen milyonlar Meclis’ten çıkacak haberi bekliyor. Peki sicil affı nedir? Tüm bilgiler haberimizde…

SİCİL AFFI NEDİR?

Bankalardan kredi kullanmış ve her hangi bir nedenden dolayı borcunu ödeyememiş vatandaşlar bankaların kara listesine giriyor. Meclise sunulan teklif ile borcunu 6 ay içerisinde ödemeleri durumunda kara listeden isimlerinin silinmesine sicil affı denir. Diğer yandan bu afla birlikte halen borcu olmayıp daha önceki borçları ve başka nedenlerden dolayı kara listeye giren vatandaşlar da listeden çıkacak.

20-01/09/sicil-affijpgg.jpg

NELER DEĞİŞECEK?

Meclise sunulan sicil affı teklifinin kabul edilmesi halinde esnaf ve vatandaşların borçlarını silmek yerine yapılandırma yapıp ödeme kolaylığı getirilebilecek. Borçlarını ödemesine rağmen ismi kara listede olanların isimler kara listeden silinecek.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Hali hazırda borcunu ödemeye devam eden ve çeşitli nedenlerle ismi kara listeye eklenen esnaf ve vatandaşın borçlarının yapılandırması yapılıp isimleri kara listeden çıkartılacak. Herhangi bir iş yeri olmayan ve ticaret yapmayan ancak daha önceki zamanlarda ticari faaliyette bulunup sicili bozulan vatandaşların da sicilleri düzeltilecek.

Böylece ticaret yapmak isteyip ticari kredi kullanmak isteyen vatandaşlar rahatlıkla kredi kullanabilecek. Bu de ülke ekonomisini canlandıracaktır.

ŞARTLARI

Sicil affı için bazı şartlar bulunuyor. İlki borcunu ödemesine rağmen 5 yıllık kötü sicil bekleme süresini bekleyen kredi kartı, bireysel kredi, ticari kredi veya esnaf kredisi borçluları kara listeden çıkarılarak.

İkincisi ise borcu olmasına rağmen yapılandıran ve düzenli ödeme yapan kişilerin sicilleri temizlenecek.

AF ÇIKACAK MI?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TBMM Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki sunumundan sonra İYİ Parti’nin meclise sunduğu sicil affı yasa teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Pekcan, sicil affının şu an için gündemde olmadığını ancak ilerleyen günlerde tekrar gündemimize alabiliriz ifadelerini kullandı.

Bakan Ruhsar Pekcan, konuşmasının devamında sicil affının tek başlarına alınacak bir karar olmadığını, ilgili bakanlıklarla önceden bir görüşmelerinin olduğunu, tekrar bu konu ile ilgili bir görüşme yapabileceklerini ve gündeme getirebileceklerini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN