Sıfır otomobil fiyatlarına yine zam yapıldı

Sıfır otomobil fiyatlarına yine zam yapıldı

Toyota, Honda, Volkswagen, Kia, Opel ve Dacia markaları sıfır otomobil fiyatlarına zam yaptı. Zamların devam edeceğini belirten sektör temsilcileri, önümüzdeki günlerde diğer markalarında otomobil fiyatlarına zam yapması beklediklerini bildirdi.

Türkiye'de dolar/TL kurunun yükselişi ve vergilerdeki artışlar sıfır otomobil fiyatlarını da yukarı çekti. Birçok marka ekim ayı itibariyle modellerinde zam yaptı. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre, zam yapmayan markaların ise önümüzdeki günlerde otomobil fiyatlarına zam yapması bekleniliyor.

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin aktardığı bilgilere göre, Toyota Corolla modelinde yüzde 4, Honda Civic, CR-V, HR-V, Jazz ve Accord modellerinde yüzde 3, Honda City modelinde ise 1 zam yaptı. Volkswagen Caddy modelinde yüzde 2,5, Kia ise Stonic'te yüzde 3,4-3,6 oranında artışa gitti. Opel Mokka'da yüzde 2,3, Dacia ise Sandero'da yüzde 0,6-0,7, Duster'da yüzde 1,2 oranında zam yaptı. Citroen, Hyundai ve Mitsubishi fiyatları ise kısa zamanda artacak.

Bu zamlarla birlikte; Toyota Corolla 572 bin 250 TL, Honda Civic 771 bin 800 TL, Opel Mokka 794 bin 900 TL, Dacia Sandero 479 bin TL, Dacia Duster 489 bin TL’den, Dacia Duster fiyatı 517 bin TL’den başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN