Sigorta şirketleri son on yılın dibinde: Fitch korkutan enflasyon tahminiyle birlikte açıkladı

Sigorta şirketleri son on yılın dibinde: Fitch korkutan enflasyon tahminiyle birlikte açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yayımladığı son raporda Türkiye’deki sigorta şirketleri son on yılın en zorlu koşullarında çalıştığını belirtti. Fitch ayrıca Türkiye’de mayısta yüzde 70’in üzerine çıkmış olan enflasyonun 2022 sonunda yüzde 60, 2023 sonunda ise yüzde 55 seviyesinde olacağını öngördü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bugün bir rapor yayımladı.

Raporda makroekonomik bozulmanın ve enflasyondaki artışın etkilerini ve motorlu taşıtlara yönelik sorumluluklar değerlendiren Fitch, devam eden tavan fiyat uygulamasının, bazı sigortacıların asgari ödeme yeterlilik seviyelerinin altında kalmalarına neden olabileceğini söyledi.

Fitch tarafından hazırlanan raporda bu nedenle bahsi geçen sigortacıların sermaye artırmak ya da daha güçlü rakipler tarafından satın alınmak durumunda kalabileceği belirtildi.

YÜZDE 55 SEVİYESİNDE

Diken'de yer alan habere göre Fitch, Türkiye’de mayısta yüzde 70’in üzerine çıkmış olan enflasyonun 2022 sonunda yüzde 60, 2023 sonunda ise yüzde 55 seviyesinde olacağını öngördü.

Rapora göre enflasyonun yüksek seyrine devam etmesi, tazminat taleplerinin maliyetini artırarak ve bazı iş kollarında rezerv açıklarına yol açarak sigortacılar üzerinde ciddi olumsuz etkilere sahip olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN