Havacılık sektörü iki katına çıkacak

Havacılık sektörü 
iki katına çıkacak

Savunma sanayisine ilişkin araştırmalar yapan IHS Jane’s, ticari havacılık sektörünün 2018 yılına kadar iki katına çıkacağını dile getiriyor.

Savunma, jeopolitik ve ulaşım alanlarında analizler yapan IHS Jane’s adlı kuruluş, 2018 yılına kadar 300 milyar doların üstünde bir üretimle ticari havacılık sektörünün iki katına çıkmasını bekliyor. 

Söz konusu şirketin perşembe günkü açıklaması şu şekilde: “Siparişler ve yeni üretime giren birçok uçağın varlığı, ticari uçak pazarında çok hızlı bir büyümeyi beraberinde getirecek.”

Bu yıl uçak pazarı 250 milyar doları bulacak

Le Figaro’nun haberine göre, “Yeni uçak üretimi 2013 yılında 161,7 milyar dolardı” diyen IHS Jane’s’in analisti Ben Moore, bu rakamın 2018 yılında 317,5 milyar dolara sıçrayacağını tahmin ediyor. Şirkete göre, bu rakam 2015 yılında 250 milyar doları bulacak. 

More, pazarın uzun vadedeki yüksek petrol fiyatlarından ve düşük faiz oranlarından etkilendiğini söylüyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN