Societe Generale'den korkutan dolar tahmini

Societe Generale'den korkutan dolar tahmini

Societe Generale, Merkez Bankası'nın Perşembe günü gerçekleştireceği toplantıdan yine faiz indirimi kararı çıkacağını tahmin etti. Bununla birlikte tahminler arasında doların yıl sonunda 9.80 olacağı da bulundu.

Rekor üstüne rekor kıran dolar, Türkiye'nin gündeminden düşmezken gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) perşembe günü gerçekleştireceği toplantıya çevrildi. Geçtiğimiz günlerde MB Başkanı Kavcıoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi sonrası Para Politikası Kurulu (PPK) üyeleri gece saatlerinde aniden görevden alınmıştı. Bunun ardından sürekli artan dolar bugün yeni zirve olan 9,30'u gördü.

YIL SONUNDA 9.80 OLACAK TAHMİNİ

Merakla beklenen toplantı öncesi Societe Generale, faiz indirimi ve dolar/TL kuruna ilişkin tahminlerde bulundu. Dünya'da yer alan habere göre, Societe Generale, perşembe günü gerçekleşecek toplantıdan bir öncekinde olduğu gibi politika faizini 100 baz puan indirme kararı çıkacağını tahmin etti. Ayrıca dolar/TL kurunun da yıl sonunda 9.8 olacağını tahmin eden banka, daha önceki tahminini 9,25 seviyesinde olacağı yönünde açıklamıştı.

GELECEK YIL İÇİN TAHMİNLER

Banka, gelecek yılın ilk çeyreğinde dolar/TL'nin 10,40'a, 2022’nin üçüncü çeyreğinde ise 11,60’a ulaşacağı tahmininde bulundu. Bankanın daha önceki 2022 üçüncü çeyrek kur tahmini ise 10 seviyesindeydi. Sene sonu için 10 yıllık Türkiye Hazine tahvili faizinin yüzde 19 seviyesinde beklendiği bildirildi.

'FAİZ İNDİRMİNE ARA VERME İHTİMALİ DE VAR'

SocGen ekonomistleri, Türk lirasının sonraki çeyreklerde de değer kaybetmeye devam etmesini beklediklerini açıkladı. Analistler, finansal piyasalardaki istikrar ile ilgili endişelerin perşembe günü yapılacak TCMB toplantısında faiz indirimine ara verilmesini de beraberinde getirme ihtimali olduğunu belirtti.

Analistler, daha fazla faiz indiriminin 'irrasyonelliğine' rağmen, "Merkez bankasının muhtemel hareket tarzını geleneksel ekonomik argümanları kullanmanın artık bir anlamının kalmadığını" ifade ettiler.

Öte yandan Commerzbank da TCMB'nin 100 baz puanlık faiz indirimine gideceği öngörüsünde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN