SON DAKİKA: Altın ve doların kaderi belirlenecek! Piyasaların gözü FED faiz kararında: FED faiz kararını ne zaman açıklayacak?

SON DAKİKA: Altın ve doların kaderi belirlenecek! Piyasaların gözü FED faiz kararında: FED faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Altın Fiyatlarında Son Dakika: Küresel piyasalar bugün saat 21.00'de açıklanacak olan kritik karara odaklandı. ABD Merkez Bankası (FED) bugün faiz kararını açıklayacak. Son toplantıda 150 baz puan faiz artışına giden FED'in bugün de 75 baz puan artışa gideceği tahmin ediliyor. Peki FED'in faiz kararı altın ve dolar fiyatlarını nasıl etkileyecek? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Bugün dolar kaç TL? FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte piyasalardaki son durum...

SON DAKİKA: Altın ve dolar fiyatı bugün FED'den gelecek olan kritik kararı bekliyor. Piyasalardaki beklenti ise faiz 0.75 puan artışla yüzde 2.25-2.50 seviyesinde yükselmesi. Peki FED faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak? FED faiz kararı altın ve dolar fiyatlarını nasıl etkiler? Altın fiyatları yükselir mi, düşer mi? Dolar bugün kaç TL? İşte FED'in faiz kararı öncesi piyasalarda son durum...

FED FAİZ KARARI ÖNCESİ DOLAR KURUNDA SON DURUM

Dolar kurunda yükseliş durdurulamıyor. Dolar 17,89' u aşarak yeni zirveyi gördü. 20 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeyi gören dolar kurunda yılın ilk 7 ayındaki yükseliş oranı yüzde 33 oldu. IMF dün açıkladığı raporda Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminlerini 2022 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 4’e, 2023 için ise yüzde 3'ten 3,5'e yükseltti.

a1-67.png

GÖZLER FED'İN FAİZ KARARINDA

Ekonomistler ise bugün iç piyasada veri akışının sakin olduğunu, yurt dışında ise Fed'in faiz kararı ve Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının yanı sıra ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve bekleyen konut satışları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.550 ve 2.570 seviyelerinin direnç, 2.480 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 988 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün, ons fiyatındaki düşüşe karşın dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 artışla 985,9 liradan tamamladı.

a2-41.png

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 988 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.621 lira, Cumhuriyet altını da 6.620 liradan satılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN