Son dakika! BAE ile Türkiye arasında swap anlaşması: 18 milyar dirheme karşı 64 milyar TL

Son dakika! BAE ile Türkiye arasında swap anlaşması: 18 milyar dirheme karşı 64 milyar TL

Son dakika haberi... TCMB ile BAE Merkez Bankası arasında, BAE dirhemi (AED) ile Türk lirası para birimleri için İkili Para Takası (swap) anlaşması imzalandı. Swap anlaşmasının nominal büyüklüğünün karşılıklı olarak 18 milyar dirhem ve 64 milyar TL olduğu açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası (BAEMB) ile BAE dirhemi (AED) ve Türk lirası (TL) para birimleri için İkili Para Takası anlaşması imzaladı. Swap anlaşmasının nominal büyüklüğü karşılıklı olarak 18 milyar dirhem ve 64 milyar Türk lirası oldu. Bu da yaklaşık 5 milyar dolara denk geliyor.

İki ülke arasında karşılıklı ticaretin geliştirilmesi yoluyla finansal iş birliğinin daha da güçlendirilmesi amacını taşıyan anlaşma üç yıl süreyle geçerli olacak ve karşılıklı mutabakatla uzatılabilecek.

Anlaşmanın imzalanmasının ardından açıklamada bulunan Başkan Khaled Mohamed Balama, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile imzalanan bu anlaşma her iki ülkenin finansal konularda, özellikle de iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımlar alanında ikili iş birliğini artırma iradesinin bir göstergesidir.” dedi

Başkan Şahap Kavcıoğlu ise: "Bu anlaşma, iki ülke merkez bankasının, ülkeleri arasındaki ekonomik ve mali ilişkilerin geliştirilmesi için yerel para birimleri üzerinden karşılıklı ticaretin derinleştirilmesine yönelik kararlılığını göstermektedir.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Son dakika haberinin detayları hazırlanıyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN