SON DAKİKA: Merkez Bankası Faiz Kararını Bugün Açıklıyor! Dolar ve altın fiyatlarını nasıl etkiler? İşte piyasanın tahmini

SON DAKİKA: Merkez Bankası Faiz Kararını Bugün Açıklıyor! Dolar ve altın fiyatlarını nasıl etkiler? İşte piyasanın tahmini

Son dakika haberi: Merkez Bankası (TCMB) merakla beklenen Temmuz ayı faiz kararını bugün açıklıyor. Dolar, altın ve euro fiyatlarını etkileyecek olan merkez bankasının faiz kararı yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. Peki Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak, saat kaçta? Merkez Bankası faiz artırımına gidecek mi? Piyasaların beklentisi ne? Dolar ve altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? İşte faiz kararı öncesi piyasalarda son durum...

SON DAKİKA: Piyasalar Merkez Bankası faiz kararını bekliyor. Açıklanan faiz kararı ile altın, dolar ve euro fiyatında değişikliklerin olması bekleniyor. Öte yandan Avrupa Merkez Bankası da (ECB) bugün faiz kararını açıklıyor. Kritik veriye saatler kala piyasalarda hareketlilik başladı. Peki Temmuz 2022 Merkez Bankası faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak? Merkez Bankası faiz artırımına gidecek mi? Piyasalarda beklenti ne? Faiz kararı dolar, altın ve euro fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte Merkez Bankası'nın faiz kararına saatler kala piyasalarda son durum...

MERKEZ BANKASI FAİZİ ARTIRACAK MI, DÜŞERECEK Mİ?

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi piyasa beklenti anketi (PPK), 11 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Çıkan sonuçta ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngörüyor.

BLOOMBERG ANKETİ

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin Temmuz TCMB faiz kararı beklenti anketine katılan 17 kurumun medyan beklentisi politika faizinin yüzde 14 seviyesinde sabit bırakılacağı yönünde gerçekleşti. Yıl sonu tahminini paylaşan 13 kurumun medyan beklentisi faizlerin yıl sonu kadar değiştirilmeyerek yüzde 14 seviyesinde tutulacağı yönünde oldu. En düşük yıl sonu tahmini veren kurum Ağustos ayından itibaren faiz indirimlerine başlanarak politika faizinin yıl sonuna kadar yüzde 9 seviyesine kadar düşürülmesini, en yüksek yıl sonu politika faizi tahminini paylaşan kurum ise Ekim ayında 26 puan faiz artırımına gidilerek yıl sonuna kadar politika faizinin yüzde 40 seviyesine kadar yükseltilmesini beklediklerini paylaştı.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI SAAT KAÇTA AÇIKLAYACAK?

Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını 21 Temmuz Perşembe yani bugün saat 14:00'te açıklayacak. Faiz kararı ile birlikte faiz karar metni gelecek dönemin para politkasına ilişkin sinyaller barındırdığından önem arz ediyor.

a1-32.png

HAZİRAN AYINDA YÜZDE 14'TE SABİT BIRAKILDI

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 14'te sabit bırakılmıştı. Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı da yüzde 14 oldu.

2022 MERKEZ BANKASI FAİZ TOPLANTI TAKVİMİ

Merkez Bankası 2022 yılında Haziran ayı hariç 5 faiz kararı daha verecek. İşte faiz toplantı tarihleri...

  • 18 Ağustos 2022
  • 22 Eylül 2022
  • 20 Ekim 2022
  • 24 Kasım 2022
  • 22 Aralık 2022

DOLAR, EURO VE GRAM ALTIN FİYATLARI

Temmuz ayı başından bu yana yukarı yönlü bir eğilim sergileyen dolar/TL dün itibariyle 17,60 seviyesinin de üzerini test etmeye başladı. 17,63’ü gören kur bugün saat 09.35 itibariyle 17,60’tan değerleniyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru 18,01 seviyelerinde bulunuyor. 1700 doların altındaki hareketini devam ettiren ons altın 1689 dolardan işlem görürken, gram altın ise kurdaki yükselişe rağmen 957 liradan alıcı ile buluşuyor.

a2-18.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN