Son dakika! Merkez müdahale etti düştü Erdoğan konuştu arttı

Son dakika! Merkez müdahale etti düştü Erdoğan konuştu arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'seçime kadar faizin ciddi anlamda düştüğünü göreceğiz' açıklamasının ardından salı akşamı hızlı bir yükselişle 13,95'e ulaşarak rekor kırmıştı. Çarşamba gününe dalgalı bir başlangıç yapan dolar/TL Merkez Bankası'nın 'piyasalara müdahale ediyoruz' açıklaması sonrası 12,57'e kadar geriledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı konuşmasına başlayınca dolar sert bir yükselişle 13,00'ü aştı.

Hafta başından bu yana yüzde 9 değer kaybeden TL'de en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi oldu. Dolar/TL Salı akşamı hızlı bir yükselişle 13,95’e kadar tırmanarak rekor tazeledikten sonra Çarşamba günü dalgalı bir başlangıç yaptı. Sabah saatlerinde dolar 13,5620 liradan, euro 15,3720 liradan işlem görüyordu.

'MB: PİYASALARA MÜDAHALE EDİYORUZ'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur" " açıklamasının ardından dolar/TL 12,57 seviyelerine kadar geriledi.

'YÜKSEK FAİZDEN RAHATSIZIM'

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki ''Yüksek faizden rahatsızım. Hiçbir zaman yüksek faizci olmadım. Yüksek faiz ve düşük kur üzerine kurulu sömürü düzeni, ülkemize tekrar dönemeyecek. Kur bugün artar yarın düşer asıl olan yatırım'' açıklamaları sonrası dolar/TL 13,00'e fırladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN