Merkez'in faiz kararı sonrası piyasalar yükselişte

Merkez'in faiz kararı sonrası piyasalar yükselişte

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tuttu. Merkez Bankası'nın kararı öncesi güne 14,60'tan güne başlayan dolar TL 14,62 seviyesine yükseldi. Euro/TL ise 15,93 lira düzeyinden 16 sınırına dayandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasaların beklentisi yönünde politika faizini yüzde 14'te sabit tuttu.

TCMB PPK metninde "Büyümenin kompozisyonunda sürdürülebilir bileşenlerin payı artarken, cari işlemler dengesinde enerji fiyatlarından kaynaklanan riskler devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Karar metninde para politikasına ilişkin gözden geçirme sürecinin devam ettiği belirtildi. Metinde makroihtiyati politika çerçevesinin de güçlendirileceği ifade edildi. Merkez Bankası önceki karar metninde böyle bir mesaj kullanmamıştı.

Merkez Bankası yüksek seyreden cari işlemler açığı ile ilgili ifadelerinde de değişikliğe gitti. Bir önceki karar metninde cari denge üzerinde enerji kaynaklı risklerin devam ettiği ifade edilirken, bu metinde söz konusu risklerin yakından takip edildiği vurgulandı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası güne 14,60'tan güne başlayan dolar TL 14,62 seviyesine yükseldi. Euro/TL ise 15,93 lira düzeyinden 15,99'e yükseldi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 14,5950 lira, avronun satış fiyatı ise 15,8130 lira olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN