Son dakika! TBMM'de kabul edildi: Yurt dışından getirilen varlıklardan yüzde 2 vergi alınacak

Son dakika! TBMM'de kabul edildi: Yurt dışından getirilen varlıklardan yüzde 2 vergi alınacak

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen önergeyle, yurt dışından 11. ayın sonuna kadar getirilen varlığın sadece yüzde 2'si oranında vergi tahsil edilecek.

AK Parti önergesiyle getirilen düzenlemeye göre, yurt dışındaki varlıklarını 30 Kasım 2018 tarihine kadar Türkiye’deki banka ya da aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler bu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecekler. Bu kişiler yüzde 2 oranında hesapladıkları vergiyi 31 Aralık 2018 tarihine kadar beyan edip ödeyecekler.

Bu kapsamda ödenen vergi hiçbir suretle gider yazılamayacak ve başka bir vergiden mahsup edilemeyecek. Varlıklarını 31 Temmuz 2018 tarihine kadar Türkiye’ye getirenler ise vergiden muaf tutulacak. 

Tasarıda yine önergeyle yapılan bir başka değişiklikle de, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin 2007 takvim yılı için matrah attırımında bulunmalarına da olanak sağlandı. Yine gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin matrah attırımında bulundukları yıllara ait zararlarının yüzde 50’sinin, 2018 ve izleyen yıllar karlarından mahsup edilemeyeceği de düzenlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN