TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Enflasyon 2024'te tek haneye düşecek

TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Enflasyon 2024'te tek haneye düşecek

Türkiye'de son verilerle birlikte 24 yılın zirvesine çıkan enflasyonda 'tek hane' mesajları gelmeye devam ediyor. TCMB Başkanı Kavcıoğlu, "2023 seçimlerine tek haneli enflasyonla gireceğiz" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin aksine, enflasyonun 2024'te tek haneye gerileceğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ekim ayında tüketici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 85,51 arttı. Aylık enflasyon yüzde 3,54 oldu. Türkiye’de tüketici enflasyonu böylece yıllık bazda yükselişini 17. aya taşıyarak 1998'den beri en yüksek seviyeye çıktı.

Ekonomi yönetiminden rekor kıran enflasyonda 'tek hane' hedefine yönelik mesajlar ise gelmeye devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen mart ayında önümüzdeki dönemde enflasyonla mücadeleyi mali disiplin içerisinde sürdürmeye kararlı olduklarını belirterek, 2023 seçimlerine tek haneli enflasyonla girileceğini söylemişti.

'2024'TE TEK HANEYE DÜŞECEK'

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Şahap Kavcıoğlu da "Orta vadedeki enflasyon tahminlerimiz çerçevesinde 2023 yılında enflasyon oranının yüzde 22.3'e düşeceğini, 2024 yılında ise tek haneye gerileyerek yüzde 8.8 oranında gerçekleşeceğini öngörüyoruz" sözlerini kaydetti.

Kavcıoğlu, "Merkez Bankası olarak fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek temel amacımız doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elimizdeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN