Son dönemin en büyük yatırımcı desteği Garajyeri’ne ödül getirdi

Son dönemin en büyük yatırımcı desteği Garajyeri’ne ödül getirdi

Kişiden kişiye hızlı, kolay ve güvenilir şekilde araç kiralama hizmeti sunan Garajyeri, İTÜ Arı Teknokent Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi kapsamındaki BeeTech 2015 Awards’da “En Büyük Yatırımcı İlgisini Toplayan Start-Up Özel Ödülü”nü aldı.

Kişiden kişiye araç kiralama platformu olan ve kısa sürede pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen Garajyeri, ulusal ve uluslararası yatırımcılardan aldığı önemli destek ve elde ettiği başarı nedeni ile İTÜ Arı Teknokent Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi kapsamında düzenlenen BeeTech 2015 Awards’da “En Büyük Yatırımcı İlgisini Toplayan Start-Up Özel Ödülü”nü almaya hak kazandı.

16-04/15/1460647566_garajyeri__1_.png

Genç girişimciler Arda Aşkın, Güven Özyurt ve Erman Çağıral tarafından Doğa Girişim’in yatırım desteği ile 2015’te kurulan Garajyeri, kuruluşundan sonra kısa zaman içinde, e-ticaretin usta isimlerinden Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın, Hummingbird Ventures, aynı zamanda Yemeksepeti’nin de yatırımcılarından olan Raiffeisen Investment’tan Gökçe Kabatepe, Aydın Evren Özol ve Oytun Özer’in yanı sıra, Lidyana.com'un kurucusu Hakan Baş, Tek Cevher Yatırım Holding sahibi Mert Bayram, Gram Games'in kurucularından Kaan Karamancı ve BGCParters’dan Mahmut Dermancıoğlu ile Özgür Altuğ’dan oluşan yatırım ekibinden 800.000 dolarlık bir yatırım almıştı.

16-04/15/1460647567_garajyeri__2_.png

Paylaşım ekonomisine yaptığı katkıyla bu kültüre ışık tutan Garajyeri, kısasürede ülkemizde kurulan en değerli sosyal girişimlerden biri haline geldi. Kullanıcılar Garajyeri üzerinden yakın çevrelerindeki ve hatta mahallelerindeki araçları kiralayarak hem komşuluk ilişkilerini kuvvetlendiriyor hem de İstanbul gibi trafik sorunu yaşayan bir kentte, araç sayısının artmasının önüne geçiyor.

GARAJERİ NASIL ÇALIŞIYOR ?

0 yaşından genç olan araçlarının zorunlu trafik sigortasını yaptırmış olan araç sahipleri, araçlarını sisteme kaydedip TC kimlik numaralarını, cep telefonu numaralarını, IBAN numaralarını, e-posta adreslerini ve ruhsat bilgileri gibi temel verileri siteye giriyor. Verilen bilgilerin doğruluğunu geçerli sorgulama sistemleriyle kontrol eden Garajyeri, araç sahipleriyle iletişime geçiyor ve üyeliklerini onaylıyor. Araç kiralamak isteyenler ise ehliyet puanı yeterliliği ve Facebook ile giriş gibi bir takım ek zorunluluklar ile birlikte bilgilerini sisteme girerek platforma üye olabiliyor.

 16-04/15/1460647568_garajyeri__3_.png

Platformdaki araçların saatlik veya günlük kira fiyatları araç sahipleri tarafından belirleniyor. Araç kiralamak isteyen kullanıcılar, lokasyon ve tarih seçerek arama yapıyor ve gelen sonuçlar içinden, fiyat, model ve mesafe açısından en uygun olan araca istekte bulunuyor. Araç sahibi bu isteği onayladığında, kiracı Garajyeri üzerinden ödeme yapıyor ve gidip anahtarı elden teslim alıyor. Araç iade edilinceye kadar Garajyeri hesabında tutulan kira bedeli, aracın teslimiyle birlikte araç sahibine aktarılıyor.

16-04/15/1460647569_garajyeri__4_.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN