Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan beklenen haber geldi: şartları taşıyan aileler destek ödemesi alacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan beklenen haber geldi: şartları taşıyan aileler destek ödemesi alacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) duyurdu! Çocuklu ailelerin bir defaya mahsus para alacağı bildirildi. Şartlara dair detaylar verildi. Ayrıca ayrı bir başvurunun gerek olmadığı açıklandı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

Sigortalı bir kadın doğum yaptığında ya da sigortalı bir erkeğin sigortasız eşi doğum yaptığında verilen emzirme ödeneği ile ailelere 316 TL destek parası ödeniyor. SSK ve Bağ-Kur sigortalılarına yardım SGK tarafından kamu görevlilerinin çalıştıkları kurum tarafından ödenir.

BAŞVURU ŞARTLARI

Sigortalının emzirme desteği alabilmesi için doğumdan önceki yılda 4a’lı çalışmış olan sigortalı adına doğum öncesindeki 1 sene içerisinde en az 120 gün kısa süreli sigorta ödemesi olması gerekmektedir. 4b’li çalışmış olan içinse doğum öncesindeki 1 sene içerisinde en az 120 gün kısa süreli sigorta ödemesi olması gerekmekte ve genel sağlık sigortası dahil olmak üzere sigorta primi veya prime ilişkin borçları bulunmamalıdır.

Bir diğer şart ise doğumun canlı olmuş olması. Emzirme ödeneği alma hakkı için çocuğun 300 gün içinde dünyaya gelmesine rağmen sigortası sona ermişse, doğumdan önceki 15 ay içinde sigortalıya en az 120 gün sigorta primi ödenmesi gerekir.

O ŞART KALKTI

2014 yılında, sigortalıların emzirme ödeneği için SGK'ya başvuru yapma zorunluluğu kaldırılmıştır. Emzirme ödeneği, sistemde görüntülenen emzirme ödeneği raporuna göre otomatik olarak ödenir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN