Sürücülere büyük müjde geldi! Ocak ayından sonra herkes bayram edecek

Sürücülere büyük müjde geldi! Ocak ayından sonra herkes bayram edecek

Son zamanlarda akaryakıta gelen üst üste zamlar dolayısıyla vatandaş büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Petrol fiyatları ile ilgili gözler Ocak ayına çevrildi. Tüm detaylar haberimizde.

Brent petrol ile ilgili gözler Ocak ayında. Brent petrol fiyatlarının Ocak ayında düşüşe geçerek sürücülere bayram ettireceği konuşuluyor. Peki fiyatlar ile ilgili tahminler neler? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BRENT PETROL İÇİN GÖZLER OCAK AYINDA

Merkez bankaları faiz artırımını hızlandırdıktan sonra petrol fiyatları da düşüşe geçmeye başladı. Ocak ayından itibaren ilk kez ABD ham petrolün 80 doların, Brent petrolün de 85.5 doların altına düştüğü öğrenildi. Brent petrolün varil fiyatının da piyasa içinde 86 dolara kadar düştüğü bilgisi edinildi. Geçtiğimiz gün Brent petrol 90.46 dolarla günü kapatırken 23 Eylül itibariyle 86.56 dolara düştü. 

Brent Petrol Ocak Ayından Beri İlk Kez Düşüşe Geçti

Aynı zamanda Batı Tekrar türü petrol varil fiyatı 79.22 dolara düştü. Brent petrolün varil fiyatının en son Ocak ayında 86 dolara düştüğü biliniyor. Merkez bankalarının hızlı şekilde faiz artırımı yapmasının petrol fiyatlarını bu şekilde etkilediği düşünülüyor. Aynı zamanda doların yükselişi de fiyatları etkiliyor. FED toplantısı kararı ardından Norveç, Endonezya, İsviçre, Filipinler, Tayvan ve Güney Afrika da faiz artırımı kararı aldı. ABD doları uluslararası doları da etkiliyor ve bu artış petrol fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Petrol fiyatlarının düşüşe devam etmesi tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN