Tapu Müdürü ve Emlak Uzmanı Akla Ziyan Dolandırıcılık Yöntemini Açıkladı! Düşmem Demeyim Milyonlar Böyle Dolandırıldı

Tapu Müdürü ve Emlak Uzmanı Akla Ziyan Dolandırıcılık Yöntemini Açıkladı! Düşmem Demeyim Milyonlar Böyle Dolandırıldı

Dolar ve altına güvenmeyen vatandaşlar ellerindeki yatırımları gayrimenkule yönlendiriyor. İşte bu noktada dolandırılmayın diye uyaran Şanlıurfa Eski Emlakçılar Odası Başkanı Fatih Topal, arsa almak isteyen yatırımcılara tarlaları arsa diye satıyorlar ve tarlaları değerinin çok üstüne veriyorlar diyerek dikkatli olunmasını istedi.

Elindeki birikimi, kaybetmek istemeyenler tasarruflarını gayrimenkule yatırıyor. Ev ve arsa alarak parasının değerini korumak isteyenlere emlak uzmanlarından uyarılar geldi. Pandemi döneminde kırsal alanlarda arsa, tarla ve ya arazi almak isteyenler kimi zaman dolandırıcıların ağına düşüyor ve tüm birikimlerini kaybedebiliyor.

TAPU MÜDÜRÜNDEN TARAM ARAZİLERİNİ ARSA GİBİ SATIYORLAR UYARISI

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı son zamanlarda kendilerine arsa almak isterken tarla alan vatandaşların kandırıldıklarına dair haberler geldiğini söyleyerek vatandaşları uyardı. Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı ayrıca vatandaşlara gayrimenkul alırken noter sözleşmesi yapmamasını satış işlemlerinin sadece tapu müdürlüklerinde yapıldığını da belirterek noterlerde yapılan işlemlerin bir geçerliliği olmadığını söyledi. Adlı tarım arazilerinin bölünerek satışının noterden yapılmasının yasal olmadığının altını çizerek aman dolandırılmayın dedi.

tarim-arazileri-arsa.jpg

EMLAKÇILAR ODASI BAŞKANINDAN ARSA VE ARAZİ ARASINDAKİ FARKI BİLMEYEN DOLANDIRILIR UYARISI

Şanlıurfa Eski Emlakçılar Odası Başkanı Fatih Topal, arsa ve tarla arasındaki farkı bilmeyen vatandaşların yatırım yapayım derken dolandırılabileceğini belirterek arsa ve tarla arasındaki farkı açıkladı. Dolandırıcıların arsa diyerek vatandaşlara tarım arazileri sattığını belirten
Şanlıurfa Eski Emlakçılar Odası Başkanı Fatih Topal, arsa üzerine inşaat yapılabilen alanlarken tarla ve ya arazilerin ise üzerinde inşaat izni bulunmadığını sadece tarım için kullanılabileceğini söyledi. Topal vatandaşların tapuya ve ya belediyelere giderek alacakları alanın tapudaki vasfını sorgulayabileceklerini ifade etti.

NOTER SATIŞLARI TEK TARAFLI FESEDİLEBİLİR

Yatırımcıların mutlaka tapu dairesinden satış yapması gerektiğini söyleyen Şanlıurfa Eski Emlakçılar Odası Başkanı Fatih Topal, noter satışlarını alıcının tek taraflı feshedebileceğini açıkladı. Özellikle alıcıların başının derde girmemesi için çok uyanık olması gerekiyor. Noter satışı yaptıran vatandaşlar kendilerini mülk sahibi olduklarını sanarak büyük yanılgıya düşüyorlar. Alacakları gayrimenkulü mutlaka belediyelerin imar birimlerinden ya da direk tapu dairesinden sorgulaması gerekiyor.

tarim-tarla-arsa.jpg

SURİYELİLERE KESİNLİKLE GAYRİMENKUL SATILAMAZ

Suriye'nin Türkiye tarafından yasaklı ülke olduğunu hatırlatan Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı, Suriyelilere ev, arsa, tarla satılamayacağını açıkladı. Son zamanlarda Suriyelilere ev, arsa, tarla gibi gayrimenkullerin satıldığı yönünde haberlerin dikkat çektiğini belirten Zeki Adlı, Suriye'nin Türkiye'nin yasaklı listesinde olduğunu söyledi. Zeki Adlı, Suriyeli gerçek kişiler Türkiye'de gayrimenkul alamaz ama tüzel kişi olarak ev, arsa, tarla alabilirler dedi. Tüzel kişi dediğimiz şey şirketlerdir ve onlarda o kadar bahsedildiği kadar fazla satın alma yapamaz çünkü bir ilde bulunan arazilerin ne kadarının yabancılara satılacağı bellidir. O nokta da bir kısıtlama var dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN