Tarım destek parasına ilişkin Bakan Kirişçi önemli açıklamalara yer verdi! Hububat, mazot, gübre destek ödemelerinin ne zaman yatacağı belli oldu!

Tarım destek parasına ilişkin Bakan Kirişçi önemli açıklamalara yer verdi! Hububat, mazot, gübre destek ödemelerinin ne zaman yatacağı belli oldu!

Yeni bir habere göre hububat, mazot ve gübre tarım desteklerinin ödemesinde tarih değişti. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu konuda önemli açıklamalara yer verdi. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Çiftçileri sevindiren haber bakandan geldi! Bakan Kirişçi, çiftçilere yapılacak olan destek ödemesi hakkında önemli açıklamalara yer verdi. Bu kapsamda çiftçilere verilecek olan yardım miktarı netlik kazandı. Bundan böyle çiftçilerin alacağı ödemelerin tarihi de bakanın açıklamalarının ardından belli oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin açıklamalarının başlıkları şöyle; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Çiftçilerimize yönelik temel girdi destek ödemelerimizi öne çekerek sistem değişikliğine gittik. 2022 yılı tarımsal destekleme bütçemiz 25,8 milyar lira iken bu miktar 2023 yılında yüzde 109 artışla 54 milyar liraya çıkarılmıştır.

HUBUBAT, MAZOT, GÜBRE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

 Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi: "Hububatta mazot ve gübre desteklerimiz Mart 2023 yerine, 2022 yılı içinde başlanmak üzere ödenecek."

TARIMSAL DESTEKLER NE KADAR ARTTI?

2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" Resmi Gazete'de yayınlandı. Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve çavdar-buğdayın işlenmesi için 22 litre mazot üretim ve destek kapsamında Türkiye'deki tarım havzaları modeli kapsamında dekar olarak

1. Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 22 TL’si mazot ve 20 TL’si gübre olmak üzere toplam 42 lira,

2. Çeltik, kütlü pamuk için 68 TL’si mazot ve 8 TL’si gübre olmak üzere 76 lira,

3. Nohut, kuru fasulye, mercimek için 24 TL’si mazot ve 8 TL’si gübre olmak üzere toplam 32 lira,

4. Kanola, aspir için 20 TL’si mazot ve 8 TL’si gübre olmak üzere 28 lira,

5. Patates, soya için 30 TL’si mazot ve 8 TL’si gübre olmak üzere 38 lira,

6. Yağlık ayçiçeği için 29 TL’si mazot ve 8 TL’si gübre olmak üzere 37 lira,

7. Dane mısır için 27 TL’si mazot ve 8 TL’si gübre olmak üzere 35 lira,

8. Kuru soğan, yem bitkileri için 19 TL’si mazot ve 8 TL’si gübre olmak üzere 27 lira,

9. Yaş çay, fındık için 18 TL’si mazot ve 8 TL’si gübre olmak üzere 26 lira,

10. Zeytin ve diğer ürünler için 17 TL’si mazot ve 8 TL’si gübre olmak üzere 25 lira destek verilecek.

11. Nadas için de dekar başına 8 liralık mazot desteği sağlanacak.

12. Toprak analizi desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 40 lira destek sunulacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN