Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde Büyük İndirim Başladı! Fiyatlar Düşürüldü: Tavuk, Balık, Yağ, Et, Makarna...

Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde Büyük İndirim Başladı! Fiyatlar Düşürüldü: Tavuk, Balık, Yağ, Et, Makarna...

Son Dakika: Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde büyük indirim başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile 30'dan fazla temel tüketim ürünlerinde indirim kararı alınmıştı. Alınan karar sonrası yüz binlerce kişi 15 Ağustos 2022 Tarım Kredi Kooperatif Marketleri indirim kataloğunu araştırmaya başladı. Peki tavuk, balık, peynir, yağ, şeker, çay fiyatı ne kadar oldu, hangi ürüne ne kadar indirim geldi? İşte kalem kalem indirime gelen ürünler ve fiyatları...

Son Dakika: Büyük indirim başladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Tarım Kredi Kooperatif marketlerindeki 30'dan fazla temel tüketim gıdalarına indirim kararı alınmıştı. Alınan karar 15 Ağustos 2022 Pazartesi tarihi itibariyle başladı. Binlerce kişi 'Tarım Kredi Kooperatif Marketleri indirimi başladı mı? Hangi ürünlerde ne kadar indirim var? İndirime giren ürünler hangileri?' sorularını araştırmaya başladı. Öte yandan et fiyatlarında büyük indirime gidildiği öğrenildi. İşte, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde indirime girmiş ürünler ve fiyat listesi...

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ İNDİRİM BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Tarım kredi kooperatifleri marketlerinde indirime gidileceğini belirterek müjdeyi duyurmuştu. Bunun üzerine bin 400 marketteki 30'dan fazla tüketim maddesinde fiyatların indirilmesi için harekete geçildi.

a8-19.jpg

HANGİ ÜRÜNLER İNDİRİME GİRDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından vatandaşlar indirime girilmiş ürünleri araştırmaya başladı. Peki Tarım Kredi Kooperatiflerinde hangi ürünler indirime girdi? İşte indirime girmiş ürünler;

Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi

a4-28.jpg

HANGİ ÜRÜNE NE KADAR İNDİRİM UYGULANDI? TAVUK, YAĞ, PEYNİR, MAKARNA...

Marketlerin açılması ile birlikte etiketler değişmeye başladı. Güncel etiketlere göre 44 liralık tavuk bagetin fiyatı 38 liraya düştüğü görüldü. Vakumlu 500 gram siyah zeytin 27,95 liraya, salamura siyah zeytin 13,75 liraya düştü. Yarım yağlı beyaz peynir 69,90, tam yağlı beyaz peynir de 72,90 lira oldu. 2 litrelik Ayçiçek yağı 64,50 liraya, bir litreliği ise 33,50 liraya düştü. Siyah çay şu an da yeni fiyatları ile 59 liradan satışa sunuluyor. Zeytinyağında ise düşüş 54,90 lirayı buldu. Balın yarım kilosu 37 liradan satılıyor. Şekerin kilosu ise 17 liradan alıcıya ulaştırılıyor. Diğer ürünlere ise etap etap indirim yapılacağı ifade ediliyor.

KIRMIZI ETTE YÜZDE 30-35 İNDİRİM

Erdoğan, "Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, Tarım Kredi Kooperatifi talimatı aldı. Bundan böyle koyun, kuzu etinde yüzde 25 indirimi başlattık. Ve bu sabah, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'yla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 gibi bir indirimle onların da satışına başlayacağız. Ülkemizin her yerinde malum koyun-kuzu geçerli değil. Mesela Karadeniz'de daha çok büyükbaş makbuldür. Oralarda büyükbaşın kesiminde kuşbaşı, kıyma, biftek, pirzola vs... Bunu piyasaya sürdüğümüzde ve hele hele yüzde 30-35 gibi onda bir indirimi başlatınca benim vatandaşım ona da alışacak. Ve bu, piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek." ifadelerini kullandı.

İNDİRİM YOĞUNLUĞU BAŞLADI

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirim başladı. Kahramanmaraş’ta da vatandaşlar indirimli ürünlerden almak için yoğunluk oluşturdu.
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Tarım Kredi Kooperatif marketinde ise indirimden faydalanmak isteyen vatandaşların akınına uğradı. Vatandaşlar indirimli ürünleri alarak marketten ayrıldı.

a4-27.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN