Tarım ve Orman Bakanlığı: Sebze üretimi 5 milyon ton arttı

Tarım ve Orman Bakanlığı: Sebze üretimi 5 milyon ton arttı

Türkiye'deki sebze üretiminin sürekli artış gösterdiğini iddia eden Tarım ve Orman Bakanlığı "Uygulanan politikalar ve verimlilikle birlikte toplam sebze üretiminde artış yaşandı. Elde edile ürün miktarı 2002'den beri yaklaşık 5 milyon ton arttı" açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığın'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'deki sebze üretiminin sürekli artış gösterdiğine işaret edildi. Açıklamada "Uygulanan politikalar ve verimlilikle toplam sebze üretiminde artış yaşandı. Elde edilen ürün miktarı 2002'den beri yaklaşık 5 milyon ton arttı." denildi.

Sebze üretiminin ülkedeki tarımsal faaliyetler içerisindeki önemine değinilen açıklamada, "Üretim miktarı geçen yıla göre, tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 5,4, sebzelerde yüzde 2,7, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde yüzde 5,8 artış gösterdi. TÜİK verilerine göre, 2002'de 25 milyon 823 bin 567 ton olan toplam sebze üretimi 2018'de 30 milyon 32 bin 827 tona ulaştı." bilgisine yer verildi.

Sebze üretiminde 2019 yılı beklentisinin ise 30 milyon 834 bin 882 ton olarak belirlendiği hatırlatılan açıklamada, "Üretim miktarlarının 2019'da yaklaşık olarak tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde 67,9 milyon ton, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde ise 23,6 milyon ton olarak gerçekleşeceği tahmin edildi." ifadesi kullanıldı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN