TCDD'den yüksek gerilim uyarısı

TCDD'den yüksek gerilim uyarısı

TCDD, iki demir yolu hattı için yüksek gerilim uyarısında bulundu. 15 Nisan itibarıyla söz konusu iki hatta 27 bin 500 volt yüksek gerilim verilecek. Bu nedenle elektrikli tren havai hatlarının altında gezinmek, direklere dokunmak, tırmanmak, iletkenlere yaklaşmak ve yere düşen tellere dokunmak can ve mal emniyeti bakımından tehlike arz ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünce, iki demir yolu hattı için yüksek gerilim uyarısında bulunuldu.

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, elektrifikasyon tesisleri kurulumu çalışmaları kapsamında Eskişehir-Kütahya-Balıkesir demir yolu hattının, yapımı tamamlanan Sindirler ile Dursunbey istasyonları arasındaki bölümüne ve Kayseri-Boğazköprü-Ulukışla-Yenice-Mersin-Yenice-Adana-Toprakkale hattının, yapımı tamamlanan Çiftehan (Niğde)-Belemedik (Adana) istasyonları arasındaki bölümüne 15 Nisan itibarıyla 27 bin 500 volt yüksek gerilim verilecek.

Bu nedenle elektrikli tren havai hatlarının altında gezinmek, direklere dokunmak, tırmanmak, iletkenlere yaklaşmak ve yere düşen tellere dokunmak can ve mal emniyeti bakımından tehlike arz ediyor.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN