Tesla rekor kırdı, işte büyüme rakamı...

Tesla rekor kırdı, işte büyüme rakamı...

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli araç şirketi Tesla, geçen yılın aynı aylarına göre yüzde 68'lik büyüme elde etti. Şirketin yıl sonuna kadar 500 bin araç üretmeyi planladığı bildirildi.

Dünyayı etkisi altına alan çip tedariki sıkıntısı, otomotiv sektöründe büyük düşüş yaşanmasına sebep olmuştu. Salgının da etkisiyle sektörün durumu iyice kötüye giderken, Tesla'dan olumlu rakamlar geldi.

Tesla CEO’su Elon Musk sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, şirketin çip krizi, tedarik zinciri problemleri ve Covid-19 sebebiyle Çin ile ABD’de bulunan fabrikalarında belirli aralıklarla üretimi durduracağını açıklamıştı.

Buna rağmen, şirketin son raporlarında olumlu bir tablo gözlemlendi. Tesla, bu yıl içerisinde, geçen yılın verilerine göre yüzde 68’lik bir büyüme sağladı.

GERİLEME BEKLENİYORDU, REKOR KIRDI

shiftdelete.net'te yer alan bir habere göre, pek çok kişi Tesla ve Elon Musk’ın diğer şirketi SpaceX’in dönemsel olarak Covid-19 vakalarındaki artış, şirketlerin cihaz üretmesini engelleyen çip krizi ve bunların beraberinde getirdiği tedarik zinciri problemleri sebebiyle 2022 içerisinde büyük bir gerileme yaşayacağını öngörüyordu.

Fakat Tesla tarafından yapılan açıklamaya göre bunun tam aksi bir durum söz konusu. Zira şirket bu yıl içerisinde, geçtiğimiz yılın ilk 3 aylık verilerine göre tam yüzde 68’lik bir büyüme sağladı. Toplamda ise 310 bin 48 adet otomobili sahiplerine teslim etti.

Geçtiğimiz yılın verileriyle karşılıklı bir kıyaslama yaptığımızda 2021’in yalnızca ilk 3 ayında şirket 184 bin 300 adet otomobil üretip kullanıcılara teslim edilmesini sağladı. Fakat bu yıl çip krizi, Covid-19 ve tedarik zinciri problemlerine rağmen ayda 100 bin otomobil üretim barajını geçmeyi başardı.

HEDEF 500 BİN ARAÇ

Toplam üretim sayısını detaylandıran şirket, 310 bin 48 adet otomobilin 296 bin 324’ünü, yani neredeyse yüzde 95’lik bir kısmını Model 3 ve Model Y’nin oluşturduğunu söyledi. Buna ek olarak bu yılın Q1’i (1.çeyrek) şirkete bir yeni güzellik daha getirdi. Şirket, Çin’deki yeni Gigafactory’sinin açılışını gerçekleştirdi.

Şimdiye kadar elde ettiği gelire baktığımızdaysa Almanya’nın Grenheide kentindeki fabrikasında son 3 ayın bilançosu tam 5.5 milyar dolar oldu. Çin’deki tesisinde ise bu yılın sonuna kadar 500 bin araç üretmiş olmayı hedefliyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN