Thunderbolts Gaming Kurucusu Yıldırım: Küresel oyun sektörü 180,3 milyar doları aştı

Thunderbolts Gaming Kurucusu Yıldırım: Küresel oyun sektörü 180,3 milyar doları aştı

Oyun sektörünün 2021 yılındaki durumunu değerlendiren Thunderbolts Gaming Kurucusu Hüseyin Can Yıldırım, “2021 yılında küresel oyun sektörü 180,3 milyar doları aştı. Bu çok önemli ve kayda değer bir rakam. Bu nedenle oyun sektörünün 2021 yılında önemli bir konumda bulunduğunu söyleyebiliriz” ifadelerinde bulundu.

Thunderbolts Gaming Kurucusu Hüseyin Can Yıldırım, Oyun sektörünün 2021 yılındaki durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bilgisayar oyunları pazarının dünyadaki büyüklüğü yaklaşık olarak 36 milyar dolar oldu'' diyen Yıldırım, ''Bilgisayar oyunlarına olan talep gün geçtikçe artıyor. Bu durum için birçok etken bulunduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca oyuncu sayısında da büyük bir artış bulunuyor. Gün geçtikçe çok daha fazla kişi oyun oynuyor. Çünkü gündelik hayat içerisindeki streste artış var. Bu artış, insanların eğlenceli vakit geçirmesi için birtakım adımlar atmasını mümkün kılıyor. Oyunlar, eğlence için çok önemli bir araç. İnsanın gündelik hayatın stresinden uzaklaşmasını olanaklı hale getiriyor. Bu nedenle oyun sektörüne yapılan yatırımların artması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

'BİLGİSAYAR OYUNLARI PAZARININ DÜNYADAKİ BÜYÜKLÜĞÜ YAKLAŞIK 36 MİLYAR DOLAR OLDU'

Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Hüseyin Can Yıldırım, “Biliyorsunuz, bilgisayar oyunları pazarı her geçen gün artıyor. Bu bağlamda diyebiliriz ki bilgisayar oyunlarının dünyada büyüklüğü 36 milyar doları buldu. Daha önce de ifade ettiğim üzere bu rakam bir hayli önemli. Dolayısıyla oyun sektöründe gelişmelerin süreceğini ve sektörün çok daha özel bir konumda yer alacağını ifade edebiliriz” diyerek bilgisayar oyunlarının dünyadaki büyüklüğü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'OYUNCU SAYISINDA DA BÜYÜK BİR ARTIŞ VAR'

Oyun oynayan kişi sayısında kayda değer bir artış olduğunu belirten Hüseyin Can Yıldırım, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

“Sektörel bazda gelişmeleri analiz edebilmek için birçok parametrenin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu durumun oyun sektörü için de geçeri olduğunu ifade edebilirim. Oyun oynayan kişi sayısında artış meydana geliyor. Sektörel gelişme adına oyuncu sayısı önemli bir parametre. Oyun oynayan, oyunlara ilgi duyan kişi sayısı artıyor. Böylelikle oyun sektörü de dikkatleri üzerine çekiyor. Yapılan çalışmalar, sektörün çok daha ilerlemesini sağlayacaktır. Dolayısıyla sektör içerisinde yer alan firmaların sektörü geliştirebilmek adına çalışmalarda bulunması gerektiğini düşünüyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN