Türk savaş uçakları Suriye helikopterini düşürdü

Türk savaş uçakları Suriye helikopterini düşürdü

Sınır ihlali yapan Suriye helikopteri Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. Başbakan Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Yılmaz'dan "Kararlılığımızın göstergesi" açıklaması geldi.

Sivas'ta temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir basın mensubunun "Bugün Suriye'den kalkan uçaklar sınır ihlali yapıldığı için düşürüldü. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

Suriye Helikopteri düşürülmüştür

"Bugün 14.04 sularında öğleden sonra Cilvegözü’nü 5 dakika süreyle 7 mil sınırımızı ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürülmüş durumdadır. Hakkıyla görevini yapan, sınırlarımızı ihlal edenSuriye güçlerine karşı gereken tepkiyi gösteren Silahlı Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum."

Davutoğlu: Sınırımız ihlal edilirse gereği yapılır

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Star televizyonundaki "Liderler Star'da" programında Suriye helikopterinin düşürülmesine ilişkin soruya cevap verdi. Davutoğlu şunları söyledi:

"Yaklaşık 7 mil kadar içeriye girip Türk sınırını ihlal edince önce uyarılıyor. Daha sonra ihlal devam edince de, Suriye olayları başladıktan sonra verdiğimiz talimatla oluşmuş angajman kuralları var, kim olursa olsun, hangi gerekçeyle olursa olsun sınırımız ihlal edilmişse kesinlikle mukabelede bulunulur ve mukabelede bulunuyor jetlerimiz daha sonra Suriye sınırı içine bu helikopter düşüyor."

"Türkiye'nin gücü, kudreti aşikardır"

Bunun Türkiye'nin kararlılığını göstermesi bakımından önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Suriye tarafından şu ana kadar gelmiş bir tepki yok. Zaten bu tür durumlarda kendileri yaptıkları fiilin yanlışlığını bildiği için tepki ne gösterebilirler? Gösterdikleri her tepkiye karşı da kararlılıkla aynı tepkiyi gösteririz.




"Pilotlarımızın gözlerinden öptüğümü ifade ettim"

Türk Silahlı Kuvvetlerini, pilotlarımızı, Hava Kuvvetleri Komutanımıza da ifade ettim, bu mukabele kabiliyeti, gücü ve kararlılığı dolayısıyla tebrik ederim. Kendisine de o pilotumuza tebriğimi iletmelerini rica ettim, 'gözlerinden öptüğümü' de ifade ettim.

Çünkü Türkiye'nin bu anlamda gücü, kudreti aşikardır. Gösterilen kararlılık doğrudur, bir daha olursa, benzer şey gelişirse yine aynı kararlılık gösterilecektir"

SİVAS, ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN