Tim Cook'a kötü haber! Apple çalışanları ilk kez sendikalaşıyor

Tim Cook'a kötü haber! Apple çalışanları ilk kez sendikalaşıyor

ABD'nin New York kentinde bulunan bir Apple mağazasında, çalışanların sendikalaşma adımları attıkları kaydedildi. Sendikalaşmaya karşı sıcak yaklaşmayan Tim Cook yönetiminin bu gelişmeler karşısında nasıl tavır takınacakları da merak ediliyor.

ABD'nin New York kentindeki Grand Central Terminal mağazasında çalışan ve kendilerine Fruit Stand Workers United adını veren işçiler bir sendika kurma planı açıkladı.

ABD’de bulunan bazı Starbucks mağazalarındaki başarılı sendikalaşma girişimlerini örgütleyen Uluslararası Hizmet Çalışanları Sendikası’na (SEIU) bağlı Workers United tarafından temsil edilmek isteyen çalışanların sendika seçimine hak kazanması için mağazadaki meslektaşlarının en az yüzde 30’unun desteğini alması gerekiyor.

EN ÜÇ MAĞAZADA ÖRGÜTLENME ÇABASI

Medyascope'un BBC'ye dayandırdığı habere göre, isimlerini gizli tutan bazı işçiler, kampanyanın yürütüldüğü internet sitesinde, “Grand Central, ekibimizin mümkün olan en iyi yaşam standartlarına sahip olmasını sağlamak için bir sendika kurulmasını zorunlu kılan emsalsiz çalışma koşullarına sahip görülmemiş bir mağaza” açıklamasında bulundu.

Koronavirüs salgınını ve tüketici fiyat enflasyonu nedeniyle olağanüstü şartlarda çalıştıklarını söyleyen grup, tüm işçiler için saatlik 30 dolar asgari ücret ve ek tatil süresi istiyor.

The Washington Post’a göre, Apple mağazalarında sendikalaşma adımları artacak. En az üç diğer Apple mağazasında çalışan işçiler de örgütlenmeye çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN