TL için Asya operasyonu: Türk bankaları 2 gecede 4,5 milyar dolar sattı

TL için Asya operasyonu: Türk bankaları 2 gecede 4,5 milyar dolar sattı

Reuters, Türk kamu bankalarının TL'deki değer kaybını durdurabilmek için 2 gecede 4,5 milyar dolar sattığını duyurdu. Haberde, kamu bankalarının Asya piyasalarında işlem yaptığı ve fazla işlemin geçmediği sığ piyasada TL'yi desteklemek adına dolar sattığı ifade edildi.

Reuters Haber Ajansı, Türk kamu bankalarının TL'deki değer kaybını durdurabilmek için bu hafta içinde yaklaşık 4,5 milyar dolar sattığını açıkladı. Reuters, Türk kamu bankalarının dün gece de dolar satışını sürdürdüğünü belirtti.

Reuters ve Bloomberg haber ajansları, dün de Perşembe gece saatlerinde Türkiye'de piyasalar kapalıyken kamu bankalarının Asya piyasalarında işlem yaptığını ve fazla işlemin geçmediği sığ piyasada TL'yi desteklemek adına yaklaşık 1 milyar dolar satıldığını yazmıştı.

Dolar, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Beleidye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararı ardından TL karşısında değer kazanmaya başlamış ve Perşembe günü kur 6,25 TL seviyesine çıkarak son 7 ayın en yükseğini görmüştü.

Türk bankalarının Perşembe gecesi ve Cuma sabaha karşı yaptığı dolar satma işlemleri sonrası Dolar/TL kuru Cuma gününü 5,99 seviyelerinde tamamlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN