TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Merkez'in faiz kararına isyan

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Merkez'in faiz kararına isyan

Merkez Bankası'nın faizleri 200 baz puan indirmesinin ardından dolar kuru 9,62 sınırına dayandı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son açıklanan faiz kararına ilişkin, "Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrası hem uzun vadeli faizlerin hem de döviz kurlarının artması reel sektörümüzü tedirgin etmektedir. Temennimiz piyasadaki faizlerin ve enflasyonun düşeceği, finansal istikrarın tesis edileceği ortama en kısa sürede kavuşmaktır" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yüzde 18 olan politika faizini yüzde 16'ya düşürdü. Merkez Bankası'nın faiz indirimiyle ilgili reel sektör temsilcilerinden görüşler gelirken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Twitter hesabından faiz kararına isyan etti.

Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabında şu ifadelere yer verdi:

"Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrası hem uzun vadeli faizlerin hem de döviz kurlarının artması reel sektörümüzü tedirgin etmektedir. Temennimiz piyasadaki faizlerin ve enflasyonun düşeceği, finansal istikrarın tesis edileceği ortama en kısa sürede kavuşmaktır."

Daha önce İstanbul Sanayi Odası Başkanı (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Twitter hesaplarından yaptığı açıklamada fiyat istikrarına vurgu yapmıştı.

Bahçıvan, "Merkez Bankası, bugünkü kararıyla enflasyonu önemsemediğini ve dikkate almadığını ortaya koydu" ifadelerini kullanırken, Avdagiç de "TCMB'nin 200 baz puanlık faiz indirim kararı, yatırım ve ticaret yapmak isteyenleri ferahlatma önceliğini ortaya koyuyor. Bununla birlikte fiyat istikrarı, faiz ve Döviz arasındaki hassas ilişkilerin gözetilmesi, iş dünyası için önem arz ediyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN