TOBB Başkanı'ndan faiz çağrısı

TOBB Başkanı'ndan faiz çağrısı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kamu bankalarının ardından özel bankaların da faiz indirimi yapması için çağrıda bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıpğlu, Merkez Bankası'nın faiz kararına uyarak indirim yapan kamu bankaları gibi özel bankaların da faiz indirimi yapması çağrısında bulundu.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardından kamu bankaları İş Bankası, Vakıf Bank ve Ziraat Bankası'nın kredilere uygulanan faiz oranını düşürmüş, özel bankalardan da sadece Garanti Bankası indirim yapmıştı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından “Fonlama maliyetlerindeki düşüşün kamu bankalarınca kredi faizlerine yansıtılmasını olumlu buluyoruz. Benzer adımı özel bankalardan da bekliyor ve reel sektörümüzün yanında olduklarını görmek istiyoruz” çağrısı yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN