Tofaş’tan 6 milyon adetlik gurur

Tofaş’tan 6 milyon adetlik gurur

Türkiye’de 51 yıldır faaliyet gösteren Tofaş, 6 milyonuncu aracını banttan indirdi. Tesis bu gururu Fiat Egea sedan ile yaşadı. Modelden, bugüne kadar 550 bin adetten fazla üretildi.

Türkiye’de yarım asırdan fazladır üretim yapan Tofaş, Bursa’dan tüm dünyaya ulaşıyor. Tesis şu sıralar 6 milyonuncu aracını üretmenin gururunu yaşıyor. Bursa’daki fabrikada üretilen 6 milyonuncu araç, Fiat Egea sedan oldu. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “Koç Holding ve FCA’in (Fiat Chrysler Automobiles) eşit hissedar olduğu Tofaş, günümüzde 450 bin adetlik üretim kapasitesi ve 7 bini aşkın çalışanıyla Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olmaya devam ediyor. Tofaş, 3.2 milyon adete yaklaşan ihracat başarısıyla da ülke ekonomimize katkı sağlamaya devam ediyor.

En az 50 yıl daha Türkiye’nin önde gelen ve küresel arenada rekabetçiliğini koruyan şirketi olmaya devam etmek niyetindeyiz. Müşterilerimizin ihtiyacını takip ederek, ürün, hizmet ve teknolojimizde yeniliklere yatırım yapmaya ve Türkiye otomotiv sanayisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 2015’in sonlarına doğru üretimine başlanan Fiat Egea, bugüne kadar 550 bin adetten fazla üretildi. 2019 yılının ilk 6 ayında ise model Türkiye’nin en çok satılan otomobili unvanını korudu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN