TOGG ne zaman çıkacak, satışa sunuldu mu? Yerli araba TOGG'un fiyatı ne kadar? TOGG fiyat listesi

TOGG ne zaman çıkacak, satışa sunuldu mu? Yerli araba TOGG'un fiyatı ne kadar? TOGG fiyat listesi

TOGG fabrikasında seri üretime geçilmesine az bir süre kala fiyatına ilişkin veriler de netleşmeye başladı. Yerli elektrikli otomobil TOGG, rakiplerinden daha uygun fiyatla satışa çıkacak. İşte, TOGG satış fiyatı...

Yerli otomobil TOGG'un satışa çıkacağı tarih için geri sayım sürüyor. Çeşitli yerli firmaların bir araya gelerek üretim hazırlıklarını yaptığı TOGG'un Türkiye'de elektrik araç piyasasını hareketlendirmesi ve rekabeti artırması bekleniyor. Elektrikli araç kullanımının artmasıyla hem akaryakıta olan bağlılık azalacak, hem de doğanın kirlenmesi önlenecek.

TOGG'UN AÇILIMI NEDİR? TOGG'UN SAHİBİ KİM, ORTAKLARI KİMLER?

TOGG'un açılımı 'Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'dur.

TOGG; Anadolu Grubu (yüzde 19), BMC (yüzde 19), Kök Grubu (yüzde 19), Turkcell (yüzde 19), Zorlu Holding (yüzde 19) ve TOBB (yüzde 5) şirketlerinin 2018 yılında bir araya gelmesiyle kuruldu.

TOGG'un sahibi; Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) firmalarından oluşan ortak girişim grubudur.

togg-ne-zaman-satilacak.jpg

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK? TOGG FABRİKASI NEREDE?

TOGG'un fabrikası Bursa'nın Gemlik fabrikasında yer alıyor. İnşasına 2020 yılında başlanan fabrika 2022 yılında tamamlandı, yapımı için 22 milyar TL harcandı.

TOGG, 29 Ekim 2022 tarihinde seri üretime başlayacak ve 2023 yılının Mart ayında satışa çıkacak.

TOGG'un gövde tasarım çalışması İtalyan tasarım şirketi Pininfarina ile birlikte yapıldı.

TOGG NASIL SATIN ALINIR?

TOGG'un satışı sadece internet üzerinden yapılacak. Bayilik modeliyle satışa çıkması durumunda TOGG'un satış fiyatına yüzde 7-8'lik ek maliyet getirmesi dolayısıyla bayilerde satış yapılmayacak. Satış modeli olarak Tesla firmasının stratejisi örnek alındı.

togg-fabrikasi-nerede.jpg

TOGG FİYATI NE KADAR?

TOGG'un fiyatına ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Fakat TOGG'un elektrikli C segmenti SUV modelinin 900 bin TL civarında olması bekleniyor.

Bu fiyatla satışa çıkması durumunda Türkiye'de satılan C segmenti SUV elektrikli otomobiller içerisinde en ucuz ikinci elektrikli araç TOGG olacak. Şu an C segmenti SUV alanında en ucuz elektrikli otomobil Hyundai Kona modeli.

TOGG'UN VERGİSİ NE KADAR?

"Türk vatandaşının ulaşabileceği bir araç düşünüyoruz" açıklamasında bulunan TOGG ortaklarından Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, "TOGG, yüzde 10 ÖTV diliminde kesin kalıyor. Biz fizibilite yaparken ÖTV'yi yüzde 7 hesaplamıştık. Üç puanlık bir fazlalık var ÖTV’de" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN