TOGG satış fiyatı belli oldu! Dudak uçuklatan o rakam tepki gördü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG açıklaması geldi

TOGG satış fiyatı belli oldu! Dudak uçuklatan o rakam tepki gördü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG açıklaması geldi

Türkiye'nin yerli otomobili olan TOGG gündemde yerini almaya devam ediyor. Geri sayımın başlatıldığı TOGG için satış bedeli araştırılmaya başlandı. 2023 yılının ilk zamanlarında satışa sunulması beklenen TOGG'un fiyatı ise duyanları şaşırttı. Yurt dışı ve yurt içi olarak farklılık gösteren bu fiyat merak konusu oldu. İşte, TOGG'un satış fiyatı haberimizde yer almaktadır

Türkiye'nin otomobili olan TOGG için heyecanlı bekleyiş başlarken son dönemlerin en çok ilgi gören modeli haline geldi. 2019 yılının Aralık ayında duyurusu yapılan TOGG için farklı farklı tarihler gündeme gelirken net bir tarih belirlendi. TOGG için yapılan son açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelirken direksiyon başına geçen Erdoğan, “29 Ekim’de TOGG’un fabrikasını açıyoruz. 2023’ün ilk çeyreğinde TOGG’u vatanımızın yollarında görmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

TOGG fiyatı şaşırttı! TOGG CEO'su rekabete koştu

TOGG'un satışa sunulacak olan fiyatı son dönemlerin en çok konuşulan haberlerinden oldu. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş yaptığı açıklama da TOGG fiyatına dair birkaç ipucu verdiği belirlendi. Fiyatta C-SUV’larla rekabet edebilecek bir otomobil olacak denmesiyle beraber fiyat konusunda tahminler gelmeye başladı.

Güncel olarak C-SUV otomobilin fiyatı 1 milyonun çok fazla üzerinde yer alırken Türkiye'nin yerli otomobili olan TOGG için ise rakamlar boy gösterdi. Elektrikli araçların fiyatları bugün itibariyle 1,6 milyon değerinde satışa sunulması üzerine daha yüksek seviyeleri ise 2.5 milyon üzerinden satışa sunulmaktadır. En ucuz otomobiller bile bugün itibariyle 500 bin TL olurken 2023 yılının ilk zamanlarında sunulacak olan TOGG için 2 milyon tahminleri geldi.

TOGG fiyatı ne kadar?

TOGG ortaklığıyla ilk batarya üretildi

TOGG ve Farasis Energy ortaklığında temiz enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), batarya üretimine başladı. 2023 yılından itibaren başlayacak olan Siro, en son teknoloji üzerinden hizmet görmektedir. NMC batarya hücreleri ise geliştirilerek üretimine başlanılacaktır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN